Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μήνυμα Macron: Να ενωθούμε όλοι απέναντι στην ακροδεξιά της Le Pen – Οι μάσκες έπεσαν…

Μήνυμα Macron: Να ενωθούμε όλοι απέναντι στην ακροδεξιά της Le Pen – Οι μάσκες έπεσαν…
Πρέπει να φέρουμε μια δημοκρατική απάντηση υποστήριξε ο Γάλλος πρόεδρος
(upd) Να ενωθούν όλες οι δημοκρατικές δυνάμεις από όλο το πολιτικό φάσμα προκειμένου να αντιμετωπίσουν την ακροδεξιά της Marine Le Pen ζήτησε ο πρόεδρος της Γαλλίας, Emmanuel Macron ενόψει των πρόωρων βουλευτικών εκλογών της 30ης Ιουνίου και μετά τη σαρωτική νίκη της ακροδεξιάς στις ευρωεκλογές της περασμένης Κυριακής.
Ο Macron κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που παραχώρησε, απηύθυνε έκκληση σε όλα τα δημοκρατικά κόμματα να ενταχθούν στο στρατόπεδο του προκειμένου να νικήσουν τα άκρα.
Συγκεκριμένα, κάλεσε τους Σοσιαλδημοκράτες, τους Πράσινους και τους Χριστιανοδημοκράτες να ενωθούν όλοι σε ένα κυβερνητικό σύμφωνο, υποστηρίζοντας πως μετά το μήνυμα που έστειλαν οι Γάλλοι πολίτες στις ευρωεκλογές της περασμένης Κυριακής, «πρέπει να φέρουμε μια δημοκρατική απάντηση».
«Είναι μια ιστορική στιγμή για τη Γαλλία.
Από το βράδυ της Κυριακής οι μάσκες έχουν πέσει» επισήμανε ο Macron, αναφερόμενος κυρίως στον επικεφαλής των δεξιών, συντηρητικών Les Republicains, Eric Ciotti, ο οποίος υπογράμμισε πως υποστηρίζει την συγκρότηση συμμαχίας με την γαλλική ακροδεξιά και πρότεινε ευρεία συμμαχία σε εθνικό επίπεδο μεταξύ των υποψηφίων του κόμματός του με τους υποψήφιους του Εθνικού Συναγερμού στις επικείμενες εκλογές.
Ο Macron απέρριψε τα άκρα, τονίζοντας ότι η πλευρά του μπορεί να δράσει και επισημαίνοντας ότι υπάρχει ανάγκη για διάλογο και προβληματισμό σχετικά με το πώς μπορεί να υπηρετηθεί καλύτερα η Γαλλία.

Η δεξιά συνάπτει συμμαχία με την ακροδεξιά

«Από το βράδυ της Κυριακής, οι μάσκες πέφτουν και υπάρχει μια μάχη μεταξύ εκείνων που αναζητούν εκλογικά κέρδη και εκείνων που αγωνίζονται για τη Γαλλία.
Η δεξιά συνάπτει συμμαχία με την ακροδεξιά…
Oι συντηρητικοί γυρίζουν την πλάτη τους στην κληρονομιά των [πρώην προέδρων] De Gaulle, Chirac and Sarkozy» υπογράμμισε ο Macron.

Όπως είπε ο Macron, η δεξιά και η ακροδεξιά έχουν αντιφατικές οικονομικές πολιτικές και αντίθετες απόψεις για τις μεταρρυθμίσεις του συνταξιοδοτικού συστήματος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης