Τελευταία Νέα
Διεθνή

H Ρωσία διευρύνει τις πυρηνικές ασκήσεις από τη Μαύρη Θάλασσα μέχρι τον Αρκτικό κύκλο

H Ρωσία διευρύνει τις πυρηνικές ασκήσεις από τη Μαύρη Θάλασσα μέχρι τον Αρκτικό κύκλο
Οι Ρώσοι εμπλέκουν δυνάμεις απέναντι Φινλανδία, Νορβηγία, Πολωνία και κράτη Βαλτικής
Στη διεύρυνση των στρατιωτικών ασκήσεων με την χρήση τακτικών πυρηνικών όπλων προχωρά η Ρωσία, η οποία ανακοίνωσε ότι χερσαίες και ναυτικές δυνάμεις από τον βόρειο στρατιωτικό τομέα του Λένινγκραντ συμμετείχαν στα γυμνάσια.
Με την κίνηση αυτή διευρύνεται το μέτωπο των ασκήσεων, από τη Μαύρη Θάλασσα μέχρι τον Αρκτικό κύκλο με τις δυνάμεις που αναπτύσσονται, να επιχειρούν απέναντι από Φινλανδία, Νορβηγία, Πολωνία και τα κράτη της Βαλτικής.
Σημειώνεται ότι αρχικά είχε γίνει γνωστό πως οι στρατιωτικές ασκήσεις θα γίνονταν μόνο στο νότιο στρατιωτικό τομέα, στα σύνορα με την Ουκρανία.

Η ανακοίνωση

«Το προσωπικό της μονάδας πυραύλων του Στρατιωτικού Τομέα του Λένινγκραντ εξασκείται σε αποστολές εκπαίδευσης μάχης.
Αυτές περιελάμβαναν εξασφάλιση ειδικών πυρομαχικών εκπαίδευσης για το επιχειρησιακό-τακτικό σύστημα πυραύλων Iskander-M, εφοδιασμό οχημάτων εκτόξευσης με αυτά και προώθησή τους μυστικά στην καθορισμένη περιοχή θέσης για να ετοιμαστούν για εκτοξεύσεις πυραύλων.
Τα πληρώματα των πλοίων του πολεμικού ναυτικού που ενεπλάκησαν στην εκπαίδευση θα εφοδιάσουν ναυτικούς πυραύλους cruise με ειδικές ψεύτικες εκρηκτικές κεφαλές και θα εισέλθουν σε καθορισμένες περιοχές περιπολίας» αναφέρει στην ανακοίνωση του το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.
Βίντεο που δημοσιοποιήθηκε από το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δείχνει ένα κινητό σύστημα πυραύλων να κατευθύνεται σε έναν αγρό καθώς και μια ρουκέτα που φορτώνεται σε πολεμικό πλοίο.
Η Ρωσία ανακοίνωσε χθες Τρίτη 11/6, πως ξεκίνησε το δεύτερο στάδιο των ασκήσεων εξάσκησης στην ανάπτυξη τακτικών πυρηνικών όπλων μαζί με Λευκορώσους στρατιώτες.
Ο στρατιωτικός τομέας του Λένινγκραντ εκτείνεται από τα σύνορα με τη Νορβηγία στον βορρά μέχρι τη Λευκορωσία και περιλαμβάνει τον Βόρειο Στόλο και τον θύλακα του Καλίνινγκραντ στη Βαλτική θάλασσα ανάμεσα στη Λιθουανία και την Πολωνία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης