Τελευταία Νέα
Διεθνή

Pistorius (Υπουργός Άμυνας Γερμανίας): Επαναφορά της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας με επιλογή – Να ετοιμαστούμε για πόλεμο

Pistorius (Υπουργός Άμυνας Γερμανίας): Επαναφορά της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας με επιλογή – Να ετοιμαστούμε για πόλεμο

Ο Γερμανός υπουργός Άμυνας υποστηρίζει την επαναφορά της υποχρεωτικής στρατιωτικής εγγραφής και θητείας 

Σχετικά Άρθρα

Ο Γερμανός υπουργός Άμυνας Boris Pistorius πρότεινε την επαναφορά του συστήματος επιλογής νεαρών ανδρών κατάλληλων για στρατιωτική θητεία, το οποίο είχε ανασταλεί πριν από 13 χρόνια.
Η πρωτοβουλία στοχεύει να αξιολογήσει την προθυμία και την ικανότητα των νέων να υπηρετήσουν στο στρατό μέσω ειδικού ερωτηματολογίου και ιατρικής εξέτασης.
Σύμφωνα με την Deutschen Presse-Agentur, το Υπουργείο Άμυνας σχεδιάζει να απαιτήσει από όλους τους νέους άνδρες να συμπληρώσουν το ερωτηματολόγιο, με περίπου 400 χιλιάδες υποψηφίους ετησίως.
Περίπου το ένα τέταρτο από αυτούς αναμένεται να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για στρατιωτική θητεία.
Σύμφωνα με την πρόταση, 40 χιλιάδες άτομα θα επιλέγονται κάθε χρόνο από τη δεξαμενή των 100 χιλιάδων υποψηφίων για να υποβληθούν σε εκπαίδευση στην Bundeswehr, με διάρκεια υπηρεσίας έξι ή δώδεκα μήνες.

Οι πρώτες αντιδράσεις

Ενώ η πρόταση σηματοδοτεί ένα σημαντικό βήμα προς την πιθανή αποκατάσταση της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας στη Γερμανία, αντιμετωπίζει την αντίθεση ορισμένων επιφανών πολιτικών.
Ο Lars Klingbeil, συμπρόεδρος του SPD, εξέφρασε πρόσφατα την υποστήριξή του για τη διατήρηση της εθελοντικής υπηρεσίας.
Η συζήτηση γύρω από την επανεισαγωγή του σχεδίου έρχεται εν μέσω εκτιμήσεων για τις αμυντικές δυνατότητες της Γερμανίας, με τη δύναμη της Bundeswehr να έχει μειωθεί σε 181 χιλιάδες στρατιώτες πέρυσι.
Το Υπουργείο Άμυνας εξετάζει αυτό το μέτρο εν μέρει ως απάντηση σε γεωπολιτικές ανησυχίες, ιδίως στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.
Ο Pistorius έχει τονίσει τη σημασία της ετοιμότητας της Γερμανίας για πιθανές συγκρούσεις και την ανάγκη να συνεργαστεί στενά με τους συμμάχους του ΝΑΤΟ για να λειτουργήσει ως αξιόπιστη αποτρεπτική δύναμη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης