Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η κυβέρνηση Biden βάζει στο στόχαστρο τις τράπεζες που συνεργάζονται με τη Ρωσία - Νέες σαρωτικές κυρώσεις

Η κυβέρνηση Biden βάζει στο στόχαστρο τις τράπεζες που συνεργάζονται με τη Ρωσία - Νέες σαρωτικές κυρώσεις
Το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ  διευρύνει την πολιτική ώστε να καλύπτει κάθε ξένο τραπεζικό ίδρυμα που συνεργάζεται με οποιαδήποτε ρωσική οντότητα
Nέο γύρο κυρώσεων κατά της Ρωσίας, συμπεριλαμβανομένης μιας σημαντικής κλιμάκωσης των προσπαθειών της να κυνηγήσει τις ξένες τράπεζες που συμβάλλουν στη χρηματοδότηση της πολεμικής προσπάθειας της χώρας, παρουσίασε η κυβέρνηση του Joe Biden στις ΗΠΑ.
Το σαρωτικό νέο πακέτο κυρώσεων και ελέγχων των εξαγωγών έρχεται την ώρα που ο πρόεδρος Biden κατευθύνεται στις συναντήσεις της G7 στην Ιταλία, όπου οι ηγέτες είναι έτοιμοι να συζητήσουν τρόπους για να εντείνουν την πίεση στη Ρωσία και να ενισχύσουν την υποστήριξη προς την Ουκρανία, σημειώνει το Politico.

Στο στόχαστρο οι τράπεζες

Το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι επεκτείνει το πεδίο εφαρμογής της καταστολής των ξένων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων που δραστηριοποιούνται στη Ρωσία.
Τον Δεκέμβριο, ο Biden υπέγραψε εκτελεστικό διάταγμα που απειλούσε τις τράπεζες με κυρώσεις εάν διευκόλυναν συναλλαγές σε περίπου 1.200 οντότητες της στρατιωτικής βιομηχανικής βάσης της Ρωσίας.
Το υπουργείο Οικονομικών δήλωσε ότι οι ξένες τράπεζες θα κινδυνεύουν τώρα με κυρώσεις από τις ΗΠΑ για τη συνεργασία τους με περισσότερες από 4.500 οντότητες στις οποίες έχουν επιβληθεί κυρώσεις.
Το υπουργείο δήλωσε ότι διευρύνει την πολιτική ώστε να καλύπτει κάθε ξένο τραπεζικό ίδρυμα που συνεργάζεται με οποιαδήποτε ρωσική οντότητα στην οποία έχουν επιβληθεί κυρώσεις. Αυτό περιλαμβάνει μερικούς από τους μεγαλύτερους δανειστές και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της Ρωσίας, καθώς και τα φυλάκιά τους σε μέρη όπως η Κίνα, η Ινδία και το Χονγκ Κονγκ.
Αξιωματούχοι δήλωσαν ότι οι νέες δράσεις, οι οποίες στοχεύουν επίσης στις χρηματοπιστωτικές αγορές και τα χρηματιστήρια της Ρωσίας, αποσκοπούν στον περιορισμό της ροής χρημάτων και επενδύσεων στη χώρα.

Yellen: Απομονωμένη η Ρωσία από το διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα

"Η πολεμική οικονομία της Ρωσίας είναι βαθιά απομονωμένη από το διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα, αφήνοντας τον στρατό του Κρεμλίνου απελπισμένο για πρόσβαση στον έξω κόσμο", δήλωσε η υπουργός Οικονομικών Janet Yellen.
"Οι σημερινές ενέργειες πλήττουν τις εναπομείνασες οδούς τους για διεθνή υλικά και εξοπλισμό, συμπεριλαμβανομένης της εξάρτησής τους από κρίσιμες προμήθειες από τρίτες χώρες".
Το υπουργείο Εμπορίου ανακοίνωσε επίσης την Τετάρτη ότι διευρύνει τη χρήση των ελέγχων των εξαγωγών κατά οντοτήτων που βοηθούν τη Ρωσία να επιβιώσει οικονομικά εν μέσω της πολεμικής της προσπάθειας κατά της Ουκρανίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης