Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το Βερολίνο μπλοκάρει νέο πακέτο κυρώσεων της ΕΕ κατά της Ρωσίας – Στοχεύουν το ρωσικό LNG

Το Βερολίνο μπλοκάρει νέο πακέτο κυρώσεων της ΕΕ κατά της Ρωσίας – Στοχεύουν το ρωσικό LNG
Υπήρξε η αίσθηση ότι η Γερμανία έγινε η νέα Ουγγαρία αναφέρει σε δημοσίευμα του το dpa
Το Βερολίνο μπλοκάρει την έγκριση ενός νέου πακέτου κυρώσεων της ΕΕ κατά της Ρωσίας, οι οποίες μεταξύ άλλων στοχεύουν στην ενίσχυση των ελέγχων όσον αφορά την παράκαμψη των κυρώσεων και των περιοριστικών μέτρων και στην εξαγωγή του ρωσικού υγροποιημένου φυσικού αερίου.
Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων dpa, υπήρξε η αίσθηση ότι η Γερμανία έγινε… η νέα Ουγγαρία.
Όπως αναφέρεται, οι Γερμανοί επικαλέστηκαν αμφιβολίες όσον αφορά τις κυρώσεις και εξέφρασαν την επιθυμία να γίνουν τροποποιήσεις πριν συμφωνηθεί το νέο πακέτο κυρώσεων.
Βάσει του δημοσιεύματος, ο κύριος στόχος των νέων κυρώσεων θα πρέπει να είναι η καταπολέμηση της παράκαμψης των περιοριστικών μέτρων που έχουν ήδη εγκριθεί, όπως για παράδειγμα η ικανότητα της ρωσικής αμυντικής βιομηχανίας να αγοράζει δυτικές τεχνολογίες, καθώς και η εξαγωγή του ρωσικού LNG.
Συγκεκριμένα, η ΕΕ θέλει να απαγορεύσει τη χρήση ευρωπαϊκών λιμένων για την αποστολή πλοίων με ρωσικό LNG σε τρίτες χώρες.
Η Γερμανία ανησυχεί πρωτίστως για το πρώτο στοιχείο του μελλοντικού πακέτου κυρώσεων, όπως αναφέρουν Ευρωπαίοι διπλωμάτες.
Το Βερολίνο απαιτεί να εξαιρεθεί πλήρως από τις νέες κυρώσεις το μέτρο σχετικά με την ευθύνη των ξένων υποκαταστημάτων επιχειρήσεων για παραβίαση του καθεστώτος κυρώσεων ή τουλάχιστον να περιοριστεί μόνο σε εταιρείες που παράγουν ορισμένα αγαθά.
Διαφορετικά υπάρχει ανησυχία στο Βερολίνο ότι οι γερμανικές εταιρείες μπορεί να υποφέρουν.
Επιπλέον, οι Γερμανοί θεωρούν επίσης ορισμένα μέτρα υπερβολικά και θέλουν να επιτύχουν τον μετριασμό τους, όπως για παράδειγμα οι περιορισμοί στη χρήση του ρωσικού συστήματος ανταλλαγής χρηματοοικονομικών πληροφοριών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης