Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δέσμια η Ουκρανία, η Ρωσία την απελευθερώνει από τα νέο-αποικιακά δεσμά της - Medvedev: H Δύση λεηλατεί τον Νότο

Δέσμια η Ουκρανία, η Ρωσία την απελευθερώνει από τα νέο-αποικιακά δεσμά της - Medvedev: H Δύση λεηλατεί τον Νότο
Τα δυτικά κράτη εστιάζουν στη δημιουργία του δικού τους «νεοαποικιακού προγεφυρώματος» στο έδαφος της Ουκρανίας λέει ο Medvedev
(upd) Η Ουκρανία έχει πραγματικά χάσει εντελώς την πολιτική της ανεξαρτησία και η ειδική στρατιωτική επιχείρηση που διεξάγει η Ρωσία, θα την βοηθήσει να απελευθερωθεί από τα νεοαποικιακά δεσμά της Δύσης υποστηρίζει ο Dmitry Medvedev, αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας.
«Ως αποτέλεσμα του πραξικοπήματος τον Φεβρουάριο του 2014, η Ουκρανία έχασε εντελώς την πολιτική της υπόσταση.
Στην πραγματικότητα της επιβλήθηκε ένας εξωτερικός έλεγχος, τα παραδείγματα του οποίου είναι αμέτρητα σε όλο τον κόσμο» αναφέρει ο Medvedev σε άρθρο τουι στη ρωσική εφημερίδα Rossiyskaya Gazeta.
Σύμφωνα με τον Medvedev, είναι προφανές ότι θα είναι πλέον δυνατή η απελευθέρωση της Ουκρανίας από τα νεοαποικιακά δεσμά μόνο μετά την ολοκλήρωση της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης.
Όπως λέει, για πολλά χρόνια ήταν γενικά αποδεκτό ότι η νεοαποικιοκρατία υπήρχε κάπου μακριά, για παράδειγμα στην Ασία, την Αφρική ή τη Λατινική Αμερική.
«Οι φιλοδοξίες των νέων μητροπόλεων δεν γνωρίζουν ούτε οικονομικά ούτε πολιτικά όρια και οι ίδιοι οι νεοαποικιοκράτες δεν θέλουν να σέβονται τα στρατηγικά σύνορα άλλων χωρών» επισημαίνει ο Medvedev, τονίζοντας ότι η νεοαποικιοκρατία έχει έρθει εδώ και πολύ καιρό πολύ κοντά στα σύνορα της Ρωσικής Ομοσπονδίας.
«Το πρώτο βήμα ήταν να αποκτήσουν τον έλεγχο των γειτόνων της Ρωσίας, συμπεριλαμβανομένης της υποκίνησης έγχρωμων επαναστάσεων στην Ουκρανία και τη Γεωργία.
Παρά τις πρώτες οπισθοδρομήσεις, η Δύση δεν εγκατέλειψε τα σχέδιά της να υποδουλώσει τους γείτονές μας» αναφέρει ο Medvedev, υποστηρίζοντας ότι τα δυτικά κράτη εστιάζουν στη δημιουργία του δικού τους «νεοαποικιακού προγεφυρώματος» στο έδαφος της Ουκρανίας.

Θα περιμένει πολύ η Ουκρανία

Όπως λέει ο Medvedev, η Δύση δεν έχει καμία πρόθεση να καλέσει την Αρμενία να ενταχθεί στην ΕΕ ενώ και η Ουκρανία δεν θα πρέπει να περιμένει ότι θα συμβεί στο άμεσο μέλλον.
«Η μακραίωνη φιλία μεταξύ των λαών της Ρωσίας και της Αρμενίας, που εδραιώνεται από τις συμμαχικές σχέσεις στο πλαίσιο του CSTO (Οργανισμός Συνθήκης Συλλογικής Ασφάλειας) και της EAEU (Ευρασιατική Οικονομική Ένωση], είναι εδώ και πολύ καιρό ένα αγκάθι στο μάτι της Ουάσιγκτον και των συμμάχων της.
Επιστρατεύτηκαν σημαντικές δυνάμεις για να σύρουν τη δημοκρατία της Υπερκαυκασίας στο ευρωατλαντικό στρατόπεδο» τονίζει ο Medvedev, υποστηρίζοντας πως τα «χρυσά βουνά», συμπεριλαμβανομένης της ένταξης στην Ευρωπαϊκή Ένωση, προσφέρθηκαν στους Αρμένιους ως αντάλλαγμα της πλήρους πίστης της Αρμενίας.
«Ωστόσο, δεν πρέπει να παραπλανηθεί κανείς γιατί τέτοιες υποσχέσεις είναι απλώς ένα δόλωμα σε μια νεοαποικιακή ποντικοπαγίδα.
Κανείς δεν σκοπεύει να ανοίξει τις πόρτες του συλλόγου των εκλεκτών για τον αρμενικό λαό.
Απλώς ρωτήστε τους εθνικιστές των νεο-Μπαντέρα αν κατάφεραν να λάβουν ένταξη στην ΕΕ.
Όχι, και δεν θα τους χορηγηθεί σύντομα.
Θα τους χορηγηθεί τελικά;» διερωτήθηκε ο Medvedev.

Η Δύση ευημερεί από τους πόρους του Παγκόσμιου Νότου


Επιπλέον, ο Medvedev κατηγορεί τη Δύση ότι ευημερεί καθώς αντλεί τους απαραίτητους πόρους από τον Παγκόσμιο Νότο.
Η ευημερία των δυτικών κρατών βασίζεται στη λεγόμενη εξαρτημένη ανάπτυξη, όπου τα κεφάλαια και οι πόροι αντλούνται από τα κράτη του Παγκόσμιου Νότου.
Όπως υποστηρίζει ο Medvedev, οι οικονομικοί επιστήμονες έχουν αποδείξει την ύπαρξη της άμεσης συσχέτισης μεταξύ της καθυστέρησης του Τρίτου Κόσμου και της ανάπτυξης του παγκόσμιου καπιταλιστικού οικονομικού συστήματος καθώς και ότι «η εκμετάλλευση των μη δυτικών χωρών είναι ένα τρομερό εμπόδιο στην ανθρώπινη πρόοδο».
Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι από το 1968 έως το 2018, οι πρώτες ύλες που εξήχθησαν από τον Παγκόσμιο Νότο ήταν αξίας περίπου 62 τρισεκατομμυρίων δολαρίων.

Το παράδειγμα της Γαλλίας

Ο Medvedev ανέφερε το παράδειγμα της σύγχρονης Γαλλίας, η οποία όπως λέει, κρατά τα νομίσματα της γαλλόφωνης Αφρικής εξαρτημένα από το Παρίσι, μετατρέποντας τις αφρικανικές χώρες σε οφειλέτες της.
«Δεν μπορεί κανείς να μιλά για την πραγματική ελευθερία μιας χώρας εάν δεν είναι οικονομικά ανεξάρτητη και είναι καταδικασμένη να παίρνει αποφάσεις με βάση τη γνώμη των πιστωτών της» υποστηρίζει ο Medvedev.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης