Τελευταία Νέα
Διεθνή

James David Vance (Γερουσιαστής ΗΠΑ): Είναι απαραίτητο να παγώσει η σύγκρουση στην Ουκρανία

James David Vance (Γερουσιαστής ΗΠΑ): Είναι απαραίτητο να παγώσει η σύγκρουση στην Ουκρανία
Δεν είναι προς το συμφέρον μας η Ρωσία να έχει πολεμική οικονομιία για ακόμα 5 χρόνια λέει ο Αμερικάνος γερουσιαστής
Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν επιθυμούν να συνεχίσει η Ρωσία να ενισχύει το στρατιωτικό της δυναμικό στο πλαίσιο της σύγκρουσης στην Ουκρανία, δήλωσε ο γερουσιαστής James David Vance από το Οχάιο, προτείνοντας να παγώσουν οι εχθροπραξίες και να ενισχυθεί η ουδετερότητα της Ουκρανίας.
«Δεν είναι προς το συμφέρον μας για τους Ρώσους να έχουν μια πολεμική οικονομία για άλλα πέντε χρόνια, γιατί αυτό θα τους κάνει ακόμη πιο μιλιταριστές», είπε ο γερουσιαστής.
Κατά τη γνώμη του James David Vance, η επίλυση της σύγκρουσης απαιτεί την εδραίωση της ουδετερότητας της Ουκρανίας και το πάγωμα των εδαφικών διαφορών.
«Αυτό που πρέπει να γίνει και αυτό που μπορεί να επιτευχθεί σε αυτή την κατάσταση υπό την αμερικανική ηγεσία... είναι το πάγωμα των συνόρων περίπου με τον ίδιο τρόπο που φαίνονται τώρα και, δεύτερον, η εγγύηση τόσο της ανεξαρτησίας της Ουκρανίας όσο και της ουδετερότητάς της», πρότεινε ο γερουσιαστής, σημειώνοντας ότι αυτό «το θεμελιώδες ζητούσαν οι Ρώσοι από την αρχή».
Ο James David Vance εξέφρασε την άποψη ότι η ουδετερότητα της Ουκρανίας είναι θεμελιώδης για τη Ρωσία.
Ταυτόχρονα, σημείωσε επίσης τη σημασία της μακροπρόθεσμης υποστήριξης ασφαλείας για το Κίεβο από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης