Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αιφνιδίασε τις αγορές η Bank of Japan - Προανήγγειλε μείωση στις αγορές ομολόγων, αναμένονται οι λεπτομέρειες

Αιφνιδίασε τις αγορές η Bank of Japan - Προανήγγειλε μείωση στις αγορές ομολόγων, αναμένονται οι λεπτομέρειες
Μετά την απόφαση της BοJ, το ιαπωνικό γεν υποχώρησε κατά 0,52% στα 157,84 έναντι του δολαρίου
Η Τράπεζα της Ιαπωνίας διατήρησε αμετάβλητο το βασικό της επιτόκιο την Παρασκευή, αλλά ανέφερε ότι εξετάζει το ενδεχόμενο μείωσης της αγοράς ιαπωνικών κρατικών ομολόγων.
Η κεντρική τράπεζα άφησε αμετάβλητα τα βραχυπρόθεσμα επιτόκια μεταξύ 0% και 0,1% στο τέλος της διήμερης συνεδρίασης πολιτικής της, όπως αναμενόταν.
Όμως, σημειωτέον, η τράπεζα ανέφερε στην ανακοίνωσή της ότι θα μπορούσε να μειώσει τις αγορές ιαπωνικών κρατικών ομολόγων μετά την επόμενη συνεδρίαση νομισματικής πολιτικής, που έχει προγραμματιστεί για τις 30 και 31 Ιουλίου.
Η απόφαση εγκρίθηκε με πλειοψηφία 8-1, με το μέλος του διοικητικού συμβουλίου Nakamura Toyoaki να διαφωνεί.
Ο Toyoaki τάχθηκε υπέρ της μείωσης των αγορών JGB, αλλά είναι της άποψης ότι η BoJ θα πρέπει να αποφασίσει τη μείωσή τους μόνο μετά την επανεκτίμηση των εξελίξεων στην οικονομική δραστηριότητα και τις τιμές στην έκθεση προοπτικών του Ιουλίου 2024, που έχει προγραμματιστεί για τις 31 Ιουλίου.

Εν αναμονή των λεπτομερειών

Εν όψει της επόμενης συνεδρίασης, σύμφωνα με το CNBC,  η BοJ δήλωσε ότι θα συλλέξει τις απόψεις της αγοράς και θα αποφασίσει για ένα λεπτομερές σχέδιο για τη μείωση του ποσού των αγορών της για τα επόμενα ένα έως δύο χρόνια.
Οι αγορές JGBs, εμπορικών χρεογράφων και εταιρικών ομολόγων θα συνεχιστούν επίσης, όπως αποφασίστηκε στη συνεδρίαση νομισματικής πολιτικής του Μαρτίου.
Μετά την απόφαση της BοJ, το ιαπωνικό γεν υποχώρησε κατά 0,52% στα 157,84 έναντι του δολαρίου ΗΠΑ, ενώ η απόδοση των 10ετών JGB μειώθηκε κατά 44 μονάδες βάσης στο 0,924.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης