Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τοξικό το δολάριο, αναπόφευκτη η παγκόσμια αποδολαριοποίηση - Volodin (Ρωσία): Το αφήνουν πολλές χώρες

Τοξικό το δολάριο, αναπόφευκτη η παγκόσμια αποδολαριοποίηση - Volodin (Ρωσία): Το αφήνουν πολλές χώρες
Οι ΗΠΑ υπονόμευσα την εμπιστοσύνη ως παγκόσμιο αποθεματικό νόμισμα λέει ο πρόεδρος της ρωσικής Βουλής
Τοξικό αποκάλεσε το δολάριο ως εθνικό νόμισμα ο Vyacheslav Volodin, ο πρόεδρος της ρωσικής Δούμας, ο οποίος υποστήριξε πως είναι αναπόφευκτη η παγκόσμια αποδολαριοποίηση.
Σε δηλώσεις του ο Volodin υποστήριξε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες υπονόμευσαν την εμπιστοσύνη στο δολάριο ως παγκόσμιο αποθεματικό νόμισμα μετά την επιβολή κυρώσεων κατά των ρωσικών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων.
Σε ανάρτηση του στο Telegram ο Volodin υποστήριξε ότι όχι μόνο η Ρωσία, αλλά και άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένων των BRICS, εγκαταλείπουν το δολάριο.
Σύμφωνα με τον Volodin, η κλοπή αποθεμάτων χρυσού και συναλλάγματος και οι περιορισμοί που επιβάλλονται στις πληρωμές θα πρέπει να αναγκάσουν κι άλλα κράτη να σκεφτούν την αξιοπιστία της αποθήκευσης κεφαλαίων σε δολάρια.
«Οι χώρες σε όλο τον κόσμο έχουν ήδη αρχίσει να συνειδητοποιούν ότι οι αμερικανικές αρχές χρησιμοποιούν το εθνικό τους νόμισμα ως μέσο πολιτικής πίεσης» υπογράμμισε ο Volodin, επισημαίνοντας ότι η εμπιστοσύνη στο δολάριο ΗΠΑ υπονομεύτηκε τελικά με την επιβολή παράνομων κυρώσεων κατά των ρωσικών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων.
«Αυτοί οι περιορισμοί δεν θα δώσουν το επιθυμητό αποτέλεσμα για τις Ηνωμένες Πολιτείες» επισήμανε ο Volodin.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης