Τελευταία Νέα
Διεθνή

H Κίνα απαντά στους αβάσιμους ισχυρισμούς Biden - «Δέσμευσή μας η προώθηση της ειρήνης στην Ουκρανία»

H Κίνα απαντά στους αβάσιμους ισχυρισμούς Biden - «Δέσμευσή μας η προώθηση της ειρήνης στην Ουκρανία»
H Κίνα διαψεύδει τους ισχυρισμούς Biden περί βοήθειας στη Ρωσία
Σχετικά Άρθρα
Tο εμπόριο μεταξύ της Ρωσίας και της Κίνας διεξάγεται ανοιχτά και σύμφωνα με τους κανόνες του ΠΟΕ (Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου), καθώς το Πεκίνο ασκεί αυστηρό έλεγχο στις εξαγωγές αγαθών διπλής χρήσης, διαμύνησε την Παρασκευή στο TASS ο Liu Pengyu, εκπρόσωπος της κινεζικής πρεσβείας στις Ηνωμένες Πολιτείες, απαντώντας στους ισχυρισμούς του προέδρου των ΗΠΑ Joe Biden.

Αυστηρός έλεγχος

"Η Κίνα δεν είναι δημιουργός ενός μέρους της κρίσης στην Ουκρανία.
Έχουμε δεσμευτεί να προωθήσουμε τις συνομιλίες για την ειρήνη.
Η Κίνα δεν παρέχει όπλα στα μέρη της σύγκρουσης και ελέγχει αυστηρά την εξαγωγή ειδών διπλής χρήσης, κάτι που επικροτείται ευρέως από τη διεθνή κοινότητα", δήλωσε ο διπλωμάτης σχολιάζοντας την πρόσφατη δήλωση του προέδρου των ΗΠΑ Joe Biden ότι η Κίνα φέρεται να βοηθά τη Ρωσία στην ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία.
"Οι κανονικές εμπορικές συναλλαγές μας με τη Ρωσία πραγματοποιούνται εν λευκώ.
Είναι σύμφωνες με τους κανόνες του ΠΟΕ και τις αρχές της αγοράς και δεν στοχεύουν σε κανένα τρίτο μέρος", πρόσθεσε ο διπλωμάτης.

Οι ισχυρισμοί Biden

Μιλώντας σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Ουκρανό πρόεδρο Volodimyr Zelensky στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της G7 στην Ιταλία αυτή την εβδομάδα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Biden δήλωσε: "Η Κίνα δεν προμηθεύει όπλα, αλλά την ικανότητα να παράγει αυτά τα όπλα [στη Ρωσία], τη διαθέσιμη τεχνολογία για να το κάνει, οπότε στην πραγματικότητα βοηθάει τη Ρωσία".
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ δεν έδωσε λεπτομέρειες για να στηρίξει τη δήλωσή του σχετικά με την υποτιθέμενη βοήθεια της Κίνας προς τη Ρωσία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης