Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απάντηση Zelensky: Ο Putin κάνει τα ίδια με τον Hilter - Παγίδα το τελεσίγραφο, θα συνεχίσει την επίθεση

Απάντηση Zelensky: Ο Putin κάνει τα ίδια με τον Hilter - Παγίδα το τελεσίγραφο, θα συνεχίσει την επίθεση
Ο Ουκρανός πρόεδρος εκτιμά πως ο Vladimir Putin δεν θα σταματήσει τη στρατιωτική επίθεση ακόμη και αν ικανοποιηθούν τα αιτήματά του
Σχετικά Άρθρα
Η πρόταση για κατάπαυση του πυρός από τον Ρώσο πρόεδρο Vladimir Putin είναι ένα τελεσίγραφο που δεν μπορεί να εμπιστευτεί κανείς, απάντησε σήμερα 14/6 ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky.
Μιλώντας στο ιταλικό ειδησεογραφικό κανάλι SkyTG24, στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της G7, δήλωσε πως πιστεύει ότι ο Vladimir Putin δεν θα σταματήσει τη στρατιωτική του επίθεση ακόμη και αν ικανοποιηθούν τα αιτήματά του για κατάπαυση του πυρός.
«Αυτά είναι μηνύματα τελεσιγράφου που δεν διαφέρουν από τα μηνύματα του παρελθόντος», δήλωσε ο Ουκρανός ηγέτης σε δηλώσεις του που μεταφράζονταν και μεταδίδονταν απευθείας μέσω διερμηνέα. «Δεν θα σταματήσει», δήλωσε ο Zelensky, κάνοντας έναν παραλληλισμό με την επεκτατική πολιτική του Ναζί δικτάτορα Adolf Hilter πριν ξεσπάσει ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος.
«Είναι το ίδιο πράγμα που έκανε ο Hilter… Αυτός είναι ο λόγος που δεν πρέπει να εμπιστευόμαστε αυτά τα μηνύματα», πρόσθεσε ο Ουκρανός πρόεδρος.

Συνάντηση Zelensky με τον Πάπα Φραγκίσκο

Στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της G7 ο Ουκρανός πρόεδρος συναντήθηκε με τον Πάπα Φραγκίσκο.
Ο Zelensky γνωστοποίησε ότι το Βατικανό θα λάβει μέρος στη διεθνή σύνοδο κορυφής για την Ουκρανία που θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο στην Ελβετία.
«Εκτιμάμε τη συμμετοχή του Βατικανού στη σύνοδο κορυφής και τις προσπάθειες με στόχο να επιτευχθεί ειρήνη, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά την επιστροφή παιδιών από την Ουκρανία που απήχθησαν από τη Ρωσία», έγραψε ο Zelensky σε δήλωση που αναρτήθηκε στο Telegram.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης