Τελευταία Νέα
Διεθνή

Euro 2024 - Η Γερμανία έχει προετοιμαστεί και για έναν άλλον αγώνα: Ενάντια στην ισλαμική τρομοκρατία

Euro 2024 - Η Γερμανία έχει προετοιμαστεί και για έναν άλλον αγώνα: Ενάντια στην ισλαμική τρομοκρατία
Προετοιμασμένη για όλα τα ενδεχόμενα η γερμανική Αστυνομία 
Σχετικά Άρθρα

Καθώς εκατομμύρια άνθρωποι στρέφουν τα μάτια τους στο Euro 2024, η Γερμανία έχει προετοιμαστεί για έναν άλλο αγώνα:
ενάντια στην τρομοκρατία.
Το τουρνουά των 51 αγώνων, που εκτείνεται σε δέκα πόλεις και προσελκύει θεατές από όλη την Ευρώπη, έχει ήδη γίνει στόχος απειλών από παρακλάδι του Ισλαμικού Κράτους, της τρομοκρατικής ομάδας που ευθύνεται για την επίθεση στην αίθουσα συναυλιών στη Μόσχα τον Μάρτιο.
Η ομάδα έχει εκδώσει απειλές για άλλους μεγάλους ποδοσφαιρικούς αγώνες , συμπεριλαμβανομένων των προημιτελικών του UEFA Champions League τον Απρίλιο.
«Όλοι θα κοιτάξουν τη Γερμανία εκείνες τις δύο εβδομάδες που θα έχουμε το πρωτάθλημα εδώ», είπε στη DW εκπρόσωπος του Αντιεξτρεμισμού Project.
«Αυτό σημαίνει ότι οι αντίπαλοί μας θα κάνουν ό,τι μπορούν για να το διαταράξουν αυτό».
Το γεγονός ότι η τρομοκρατική ομάδα απείλησε ανοιχτά το Euro 2024 μειώνει τον κίνδυνο μιας συντονισμένης επίθεσης, αλλά εξυπηρετεί το σκοπό να κατευθύνει «μεμονωμένους παράγοντες» - επιτιθέμενους μοναχικούς λύκους - προς την κατεύθυνση των ποδοσφαιρικών αγώνων.

H ασφάλεια στα γήπεδα

Η ασφάλεια για τις ημέρες των αγώνων θα είναι πολυεπίπεδη, με σωματικές έρευνες και αναζητήσεις αποσκευών για τους 2,7 εκατομμύρια κατόχους εισιτηρίων που αναμένονται στις διάφορες αρένες.
Στο πλαίσιο της προετοιμασίας για το τουρνουά, η Γερμανία επέκτεινε τους υπάρχοντες συνοριακούς ελέγχους, συμπεριλαμβανομένων και άλλων χωρών Σένγκεν και στρατολόγησε περίπου 350 αστυνομικούς από το εξωτερικό.
«Η εστίασή μας φυσικά είναι πάνω απ' όλα στην απειλή της ισλαμιστικής τρομοκρατίας, των χούλιγκαν και των αδικημάτων τους, της καθημερινής εγκληματικότητας, των βίαιων εγκληματιών, αλλά αυτή τη φορά και στις επιθέσεις στον κυβερνοχώρο», δήλωσε η υπουργός Εσωτερικών Nancy Faeser σε τελετή καλωσορίζοντας τους ξένους αστυνομικούς στο το γεγονός.
H Faeser είπε ότι οι αρχές δεν γνώριζαν συγκεκριμένες απειλές, αλλά «έχουν σταθερά στο στόχαστρο τους την ισλαμιστική σκηνή».
Η εικόνα της απειλής περιπλέκεται από το γεγονός ότι η εθνική ομάδα της Ουκρανίας προκρίθηκε στη διοργάνωση, ενώ η UEFA, η ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική ομοσπονδία, έχει αναστείλει τη ρωσική ομάδα.
Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου προειδοποιεί στον ιστότοπό της ότι υπάρχει «υψηλή απειλή» τρομοκρατικών επιθέσεων παγκοσμίως εναντίον Βρετανών υπηκόων και λέει ότι οι τρομοκράτες είναι «πολύ πιθανό να προσπαθήσουν να πραγματοποιήσουν επιθέσεις στη Γερμανία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης