Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ουγγαρία: Μπλόκο στις φιλοδοξίες της von der Leyen για μια νέα θητεία στην Κομισιόν - Ερωτηματικό η ευρωομάδα του Orban

Ουγγαρία: Μπλόκο στις φιλοδοξίες της von der Leyen για μια νέα θητεία στην Κομισιόν - Ερωτηματικό η ευρωομάδα του Orban
H Ουγγαρία δεν είναι αντίθετημε τα υπόλοιπα ονόματα στη λίστα των υποψηφίων για τις κορυφαίες θέσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση
Η Ουγγαρία δεν θα υποστηρίξει μια νέα θητεία της Ursula von de der Leyen στη θέση της προέδρου της Κομισιόν, τονίζει το Politico επικαλούμενο τον Ούγγρο υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Janos Boku.
Ο υπουργός ανέφερε ότι οι ουγγρικές αρχές δεν είναι αντίθετες με τα υπόλοιπα ονόματα στη λίστα των υποψηφίων για κορυφαίες θέσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Επιπλέον, ο Boka σημείωσε ότι ο Πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Viktor Orban δεν έχει αποφασίσει ακόμη σε ποια παράταξη θα ενταχθούν οι βουλευτές του κόμματός του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: τους Ευρωπαίους Συντηρητικούς και Μεταρρυθμιστές ή την ακροδεξιά ομάδα Ταυτότητα και Δημοκρατία.
Κατά τη γνώμη του, τα υφιστάμενα δεξιά κόμματα στην ΕΕ χρειάζονται «αναδιάρθρωση», κάτι που είναι δύσκολο να πραγματοποιηθεί επιτυχώς χωρίς τη συμμετοχή του ουγγρικού κυβερνώντος κόμματος Fidesz.
Επισημάινεται ότι στις 18 Ιουνίου, ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Charles Michel, δήλωσε ότι οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν κατέληξαν σε συμφωνία για τον επαναδιορισμό της von der Leyen στη θέση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Σύμφωνα με τον ίδιο, το θέμα του ορισμού των επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και της ανώτατης διπλωματίας της ΕΕ θα επιλυθεί έως τα τέλη Ιουνίου.
Πιο συγκεκριμένα, αναμένεται να βρεθεί στην ατζέντα της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ στις 27-28 Ιουνίου στις Βρυξέλλες.
Στις 7 Μαρτίου, η von der Leyen προτάθηκε ως υποψήφια για τη θέση του επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Βουκουρέστι.
Σύμφωνα με τους ρυθμιστικούς κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο επικεφαλής της ΕΚ διορίζεται με απόφαση των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ και εγκρίνεται με μυστική ψηφοφορία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, εκεί όπου ο εκάστοτε υποψήφιος θα πρέπει να λάβει την πλειοψηφία των ψήφων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης