Τελευταία Νέα
Διεθνή

Rogov (Zaporizhia): Η καταστροφή στο υδροηλεκτρικό εργοστάσιο του Δνείπερου πλήττει τον Ουκρανικό στρατό

Rogov (Zaporizhia): Η καταστροφή στο υδροηλεκτρικό εργοστάσιο του Δνείπερου πλήττει τον Ουκρανικό στρατό
Σύμφωνα με τον Rogov, η απενεργοποίηση του σταθμού ηλεκτροπαραγωγής έχει σχεδιαστεί για να πλήξει τις Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις
Η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας στο υδροηλεκτρικό εργοστάσιο του Δνείπερου σταμάτησε μετά από μια ρωσική επίθεση, διακόπτοντας την παραγωγή για τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις, δήλωσε το μέλος του Ρωσικού Δημοτικού Επιμελητηρίου Vladimir Rogov.
«Το υδροηλεκτρικό εργοστάσιο του Δνείπερου δεν παράγει πλέον ηλεκτρισμό, μετά από Ρωσικό χτύπημα πριν από μια εβδομάδα.
Υπήρξαν προσπάθειες να το επαναφέρουν στο Διαδίκτυο, αλλά απέτυχαν», είπε ο αξιωματούχος, ο οποίος είναι πρόεδρος της επιτροπής του Δημοτικού Επιμελητηρίου για την κυριαρχία, τα πατριωτικά έργα και την υποστήριξη για βετεράνους.
«Το εργοστάσιο ήταν σημαντικό από την άποψη της σταθεροποίησης του ενεργειακού εφοδιασμού και του χώρου για ελιγμούς, διαδραματίζοντας βασικό ρόλο όχι μόνο στην περιοχή Zaporozhye, αλλά και σε ολόκληρη την περιοχή κατά μήκος του Δνείπερου».
Σύμφωνα με τον Rogov, η απενεργοποίηση του σταθμού ηλεκτροπαραγωγής έχει σχεδιαστεί για να πλήξει τις Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις.
«Αυτό είναι ένα πλήγμα στις στρατιωτικές εγκαταστάσεις παραγωγής στην πόλη Zaporozhye, οι οποίες παρήγαγαν επίσης drones.
Υπήρξαν χτυπήματα σε ένα από τα εργαστήρια.
Και η μεταλλουργία, η οποία είναι η κινητήρια δύναμη όσον αφορά την κάλυψη των αναγκών του στρατού της Ουκρανίας».
Ο Vladimir Rogov είπε ότι τα χτυπήματα πραγματοποιήθηκαν με χειρουργική ακρίβεια καθώς «το φράγμα δεν παραβιάστηκε και η σύνδεση μεταξύ των δύο πλευρών του ποταμού διατηρήθηκε».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης