Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πυρά Κίνας σε ΗΠΑ: Διαδίδετε fake news – Καμία στήριξη στη Ρωσία για τον πόλεμο με την Ουκρανία

Πυρά Κίνας σε ΗΠΑ: Διαδίδετε fake news – Καμία στήριξη στη Ρωσία για τον πόλεμο με την Ουκρανία
Αυτό που κάνουν είναι ότι προσφέρουν ζωτική στήριξη στο στρατιωτικοβιομηχανικό σύμπλεγμα της Ρωσίας είχε αναφέρει ο Αμερικάνος ΥΠΕΞ
Πυρά στις ΗΠΑ ότι διαδίδουν fake news όσον αφορά τα περί στρατιωτικής βοήθειας της Ρωσίας απέναντι στην Ουκρανία εξαπέλυσε η Κίνα.
«Είμαστε σθεναρά αντίθετοι στη διασπορά από τις ΗΠΑ ψευδών πληροφοριών χωρίς καμία απόδειξη και στην επίρριψη ευθυνών στην Κίνα», υποστήριξε ο Lin Jian, εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας, αναφερόμενος στις δηλώσεις του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Anthony Blinken, ο οποίος ζήτησε από το Πεκίνο «να πάψει» να στηρίζει την πολεμική προσπάθεια της Ρωσίας στην Ουκρανία.
Στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ ο Blinken κατήγγειλε τη στήριξη που προσφέρει το Πεκίνο στη Μόσχα στον πόλεμο στην Ουκρανία.
«Αυτό που κάνουν (…) είναι ότι προσφέρουν ζωτική στήριξη στο στρατιωτικοβιομηχανικό σύμπλεγμα της Ρωσίας», δήλωσε ο Αμερικανός υπουργός, επικαλούμενος το γεγονός ότι περίπου «το 70% των μηχανημάτων- εργαλείων που εισάγονται στη Ρωσία προέρχεται από την Κίνα» όπως και «το 90% των μικροηλεκτρονικών».
«Αυτό επιτρέπει στη Ρωσία να διατηρήσει αυτή τη στρατιωτικοβιομηχανική βάση, να διατηρήσει την πολεμική της μηχανή, να συνεχίσει τον πόλεμο.
Πρέπει κατά συνέπεια αυτό να σταματήσει» υπογράμμισε ο Αμερικάνος ΥΠΕΞ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης