Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η ελευθερία του Τύπου διαβρώνεται στην Ουκρανία – O Ζelensky σε πανικό, προσπαθεί να ελέγξει τα πάντα

Η ελευθερία του Τύπου διαβρώνεται στην Ουκρανία – O Ζelensky σε πανικό, προσπαθεί να ελέγξει τα πάντα
Οι NYT αναγνωρίζουν ότι οι Ουκρανοί δημοσιογράφοι έχουν οικειοθελώς υιοθετήσει κάποια αυτολογοκρισία
Σχετικά Άρθρα

Η ελευθερία του Τύπου περνάει σοβαρή κρίση στην Ουκρανία καθώς η κυβέρνηση του προέδρου Volodymyr Zelensky επιβάλλει αυξανόμενους περιορισμούς και πιέσεις στους δημοσιογράφους, σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times.
Αυτά τα μέτρα εκτείνονται πέρα ​​από τις ανάγκες ασφαλείας εν καιρώ πολέμου, με προσπάθειες που στοχεύουν στον περιορισμό της θετικής κάλυψης της αντιπολίτευσης και στην καταστολή των αρνητικών εκθέσεων για την κυβέρνηση και τον στρατό.
Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο πανελλαδικός τηλεμαραθώνιος, ο οποίος αποκλείει πολιτικούς της αντιπολίτευσης και δημοσιεύει υπερβολικά αισιόδοξες εκθέσεις παρά το αδιέξοδο στις μάχες.
Αυτό οδήγησε σε σημαντική πτώση της εμπιστοσύνης του κοινού, με πολλούς Ουκρανούς να εκφράζουν σκεπτικισμό απέναντι στον τηλεμαραθώνιο.
Επιπλέον, το κρατικό πρακτορείο «Ukrinform» έχει μια μαύρη λίστα ανεπιθύμητων ομιλητών, συμπεριλαμβανομένων στελέχη της αντιπολίτευσης, δημάρχων, ακτιβιστών και εκπροσώπων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας. Η Marina Singaevska, πρώην αναπληρώτρια διευθύντρια της "Ukrinform", παραιτήθηκε για το θέμα, επικρίνοντας την αντιδημοκρατική πρακτική της υπαγόρευσης περιεχομένου των μέσων ενημέρωσης.
Οι NYT αναγνωρίζουν ότι οι Ουκρανοί δημοσιογράφοι έχουν οικειοθελώς υιοθετήσει κάποια αυτολογοκρισία για να αποφύγουν να υπονομεύσουν το ηθικό ή να θέσουν σε κίνδυνο την ξένη βοήθεια κάνοντας αναφορές για διαφθορά.
Ωστόσο, η θέσπιση περισσότερων περιορισμών συνεχίζει να απασχολεί τους επαγγελματίες των μέσων ενημέρωσης στη χώρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης