Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο αμερικανικός γίγαντας όπλων Northrop Grumman ξεκινά παραγωγή πυρομαχικών μεσαίου διαμετρήματος στην Ουκρανία

Ο αμερικανικός γίγαντας όπλων Northrop Grumman ξεκινά παραγωγή πυρομαχικών μεσαίου διαμετρήματος στην Ουκρανία
Η πρώτη αμερικανική εταιρεία που θα ξεκινήσει επίσημα παραγωγή πυρομαχικών στην Ουκρανία 
Σχετικά Άρθρα

Η συμφωνία συμπαραγωγής της Northrop είναι η πρώτη επιβεβαιωμένη συμφωνία μεταξύ μιας αμερικανικής αμυντικής εταιρείας και της ουκρανικής κυβέρνησης για ένα έργο παραγωγής στην Ουκρανία.
Η Northrop Grumman σχεδιάζει να παράγει πυρομαχικά μεσαίου διαμετρήματος στην Ουκρανία, ανακοίνωσε αξιωματούχος της εταιρείας, αναφέρει η Breaking Defense στις 19 Ιουνίου.
Ενώ αρκετές ευρωπαϊκές αμυντικές εταιρείες έχουν δεσμευτεί για μεγάλης κλίμακας παραγωγή στην Ουκρανία, η συμφωνία συμπαραγωγής της Northrop είναι η πρώτη δημόσια επιβεβαιωμένη συμφωνία μεταξύ αμερικανικής αμυντικής εταιρείας και της ουκρανικής κυβέρνησης για ένα κατασκευαστικό έργο στην Ουκρανία.
Το ουκρανικό πρακτορείο Defense Express αναφέρει ότι αυτή η κατηγορία περιλαμβάνει πυρομαχικά για αυτόματα όπλα.
Σύμφωνα με τη λίστα προϊόντων της Northrop Grumman, περιλαμβάνει φυσίγγια 20x102 mm, 30x113 mm, 30x173 mm, 40x180 mm και 50x228 mm.
Αυτά τα μεγέθη έχουν σχεδιαστεί για αυτόματα κανόνια όπως τα μοντέλα M61 Vulcan και Bushmaster Chain Gun όπως τα M230, Mk44 και XM913.
Αυτά τα διαμετρήματα είναι στάνταρ για πολλά οχήματα μάχης και αντιαεροπορικά συστήματα drone.
Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι αυτά τα κελύφη μπορούν να παραχθούν σε διάφορες εκδόσεις, συμπεριλαμβανομένων τύπων τεθωρακισμένων, ισχυρά εκρηκτικών και προγραμματιζόμενων εκρηκτικών.

Καμία διευκρινιστική δήλωση από την εταιρεία

Η Northrop Grumman σημείωσε επίσης σχέδια για επέκταση από την παραγωγή πυρομαχικών μεσαίου διαμετρήματος
στην κατασκευή άρματος μάχης και πυρομαχικών πυροβολικού 155 mm.
Επιπλέον, η ουκρανική κυβέρνηση επενδύει επί του παρόντος 2 δισεκατομμύρια δολάρια στην αμυντική βιομηχανία, η οποία ήταν βασικός παράγοντας για τη Northrop Grumman.
Προς το παρόν, η Northrop Grumman αρνήθηκε να δώσει επιπλέον σχόλια ή διευκρινίσεις, επομένως η ημερομηνία έναρξης της παραγωγής και οι συγκεκριμένοι τύποι πυρομαχικών παραμένουν άγνωστοι.
Αξίζει να αναφέρουμε ότι η Northrop Grumman είναι μια μεγάλη αμυντική εταιρεία, καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση στον κόσμο σε αμυντικά έσοδα με περίπου 32,5 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως, ξεπερνώντας μόνο την RTX και τη Lockheed Martin.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης