Τελευταία Νέα
Διεθνή

Mearsheimer (Καθηγητής ΗΠΑ): Ο Biden συντηρεί τον πόλεμο για να κερδίσει τις εκλογές

Mearsheimer (Καθηγητής ΗΠΑ): Ο Biden συντηρεί τον πόλεμο για να κερδίσει τις εκλογές
Ο Stoltenberg (ΝΑΤΟ) γνωρίζει ότι η Ουκρανία δεν θα κερδίσει, τονίζει ο καθηγητής
Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg δεν πιστεύει ότι η Ουκρανία θα γίνει μέλος της συμμαχίας και είναι ικανή να κερδίσει τη σύγκρουση, δήλωσε ο Αμερικανός καθηγητής John Mearsheimer.
«Δεν πιστεύω ότι ο Jens Stoltenberg πιστεύει πραγματικά ότι η Ουκρανία θα κερδίσει αυτόν τον πόλεμο με οποιονδήποτε πειστικό τρόπο και ότι θα μπορέσει να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ», είπε ο John Mearsheimer.
Σύμφωνα με τον Mearsheimer, οι δηλώσεις του Jens Stoltenberg για την πιθανότητα να ενταχθεί η Ουκρανία στη συμμαχία μετά τη νίκη στη σύγκρουση είναι «ένα μήνυμα προς τους Ουκρανούς ότι δεν θα ενταχθούν ποτέ στο ΝΑΤΟ».
Ταυτόχρονα, ο Αμερικανός καθηγητής σημείωσε ότι το ΝΑΤΟ συνεχίζει να διατηρεί την ψευδαίσθηση της πιθανότητας να ενταχθεί η Ουκρανία στη συμμαχία, καθώς αυτό είναι «ένα σημαντικό μέρος της πληροφοριακής τακτικής της Δύσης».

Ο Biden θέλει να συνεχίσει τη σύγκρουση στην Ουκρανία έως τις εκλογές του Νοεμβρίου 2024

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Biden ενδιαφέρεται να συνεχιστεί η ουκρανική σύγκρουση πριν από τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ που είναι προγραμματισμένες για τον Νοέμβριο, αλλά η Ρωσία θα κερδίσει τελικά, δήλωσε ο Αμερικανός καθηγητής John Mearsheimer.
«Ο Biden θέλει να διατηρήσει την τρέχουσα κατάσταση», είπε ο καθηγητής σε συνέντευξή του στον πρώην δικαστή του Ανωτάτου Δικαστηρίου του Νιου Τζέρσεϊ, Napolitano, σχολιάζοντας την πρόθεση του Αμερικανού ηγέτη να συνεχίσει τη σύγκρουση πριν από τις προεδρικές εκλογές.
Σύμφωνα με τον Mearsheimer, σε αντίθεση με την Ουκρανία, ο Biden επιδιώκει «απελπισμένα» να τερματίσει τη σύγκρουση στη Μέση Ανατολή και πιέζει πολύ για κατάπαυση του πυρός, καθώς αυτό θα βοηθήσει τον επικεφαλής του Λευκού Οίκου να επανεκλεγεί για δεύτερη θητεία.
Ωστόσο, ο Αμερικανός καθηγητής εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η Ρωσία θα κερδίσει και «θα καταλάβει ακόμη περισσότερα εδάφη από όσα ελέγχει τώρα και η Ουκρανία θα καταρρεύσει».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης