Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι Αμερικάνοι τελειώνουν… τον Zelensky - Στα σκουπίδια... – Κατάλληλος ο Zaluzhny

Οι Αμερικάνοι τελειώνουν… τον Zelensky - Στα σκουπίδια... – Κατάλληλος ο Zaluzhny
Ο Λευκός Οίκος, χωρίς δισταγμό, θα πετάξει τον Zelensky στο σκουπιδότοπο της ιστορίας υποστηρίζει η SVR
Η Ουάσιγκτον θα κλείσει σύντομα το «έργο Zelensky» καθώς έχει εξαντλήσει τη χρησιμότητά του, ενώ ο πλέον κατάλληλος – για τους Αμερικάνους - για να τον διαδεχθεί στο προεδρικό αξίωμα εκτιμάται πως είναι ο Valery Zaluzhny, ο πρώην επικεφαλής των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων που αντικαταστάθηκε πριν μερικούς μήνες από τον Alexander Syrsky.
Αυτό υποστηρίζει η Υπηρεσία Εξωτερικών Πληροφοριών (SVR) της Ρωσικής Ομοσπονδίας, η οποία επισημαίνει ότι υπό αυτές τις συνθήκες «οι υστερικές δηλώσεις του Zelensky για την πρόθεση του να γονατίσει τη Ρωσία ακούγονται ιδιαίτερα κωμικές».
«Το να περιφέρεται στις δυτικές πρωτεύουσες, ο αυτοαποκαλούμενος πρόεδρος προσπαθεί να δημιουργήσει την εντύπωση μιας έντονης δραστηριότητας που με κάποιο τρόπο δικαιολογεί τον σφετερισμό της εξουσίας.
Ωστόσο, γίνεται ολοένα και πιο ξεκάθαρο ότι ο Λευκός Οίκος θα κλείσει σύντομα το «project Zelensky» υποστηρίζει η SVR, η οποία τονίζει ότι ο πλέον κατάλληλος για να διαδεχθεί τον Zelensky είναι – κατά τους Αμερικάνους – ο πρώην αρχηγός του ουκρανικού στρατού, Valery Zaluzhny.

Στα σκουπίδια

«Η Ουάσιγκτον θεωρεί τον πρώην αρχηγό του ουκρανικού στρατού Valery Zaluzhny τον καταλληλότερο υποψήφιο για να αντικαταστήσει τον Ουκρανό πρόεδρο Volodymyr Zelensky, οι εξουσίες του οποίου έληξαν τον Μάιο» επισημαίνει η SVR.
«Έχοντας εξαντλήσει αυτή τη «χρησιμότητα» του Zelensky και συνειδητοποιώντας τη ματαιότητα των ελπίδων για μια «στρατηγική ήττα της Ρωσίας», ο Λευκός Οίκος, χωρίς δισταγμό, θα τον πετάξει στο σκουπιδότοπο της ιστορίας και θα τον αντικαταστήσει με έναν από τους Ουκρανούς πολιτικούς που θα να είναι αποδεκτός για διαπραγματεύσεις με τη Μόσχα για μια ειρηνική επίλυση της σύγκρουσης.
Ο καταλληλότερος υποψήφιος στην Ουάσιγκτον είναι ο πρώην αρχιστράτηγος των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Valery Zaluzhny» επισημαίνει η Υπηρεσία Εξωτερικών Πληροφοριών της Ρωσίας.
Σημειώνεται ότι οι προεδρικές εξουσίες του Zelensky έληξαν επίσημα μετά τις 20 Μαΐου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης