Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ρωσία απειλεί την ΕΕ με αντίποινα, εάν τεθούν περιορισμοί στα ταξίδια των διπλωματών

Η Ρωσία απειλεί την ΕΕ με αντίποινα, εάν τεθούν περιορισμοί στα ταξίδια των διπλωματών
Η Μόσχα θα αντιδράσει εάν τεθούν περιορισμοί στις μετακινήσεις των Ρώσων διπλωματών στο έδαφος των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Η Μόσχα θα αντιδράσει εάν τεθούν περιορισμοί στις μετακινήσεις των Ρώσων διπλωματών στο έδαφος των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, διαμήνυσε με δηλώσεις του στο TASS ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών και αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Yevgeny Ivanov.
"Ας περιμένουμε να δούμε. Από αυτή την άποψη, θα αντιδράσουμε, φυσικά, θα παρακολουθούμε πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα", δήλωσε ο Ivanov.
Όπως σημείωσε ο ανώτερος διπλωμάτης, μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης, η Μόσχα κάποια στιγμή ήρε τους περιορισμούς για την αμερικανική διπλωματική αποστολή, "μπορούσαν (οι Αμερικανοί διπλωματικοί υπάλληλοι) να μετακινούνται ελεύθερα σε όλη τη Ρωσική Ομοσπονδία".
"Αλλά ταυτόχρονα, ακόμη και τη δεκαετία του 1990, όταν οι σχέσεις μεταξύ της Ρωσικής Ομοσπονδίας και των ΗΠΑ έδειχναν να βελτιώνονται,  η αμερικανική πλευρά δεν ακύρωσε τους περιορισμούς για τους διπλωμάτες μας, κάτι που επανειλημμένα συζητήσαμε μαζί τους", επισήμανε ο Ρώσος διπλωμάτης.

Διπλωματικά εμπόδια από τις ΗΠΑ

Σύμφωνα με τον Ivanov, οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν δείχνουν καμία προθυμία να ομαλοποιήσουν τη λειτουργία των πρεσβειών και καθυστερούν σκόπιμα την έκδοση βίζας σε Ρώσους διπλωμάτες.
"Ναι, φυσικά, συνεχίζουν να δημιουργούν προβλήματα.
Συνεχίζουν σκόπιμα να καθυστερούν την έκδοση βίζας στους αξιωματούχους μας που πρόκειται να έρθουν για εναλλαγή.
Έτσι, η κατάσταση είναι δύσκολη και μέχρι στιγμής, δεν βλέπουμε καμία προθυμία της αμερικανικής πλευράς να ομαλοποιήσει αυτή τη δουλειά", είπε, όταν ρωτήθηκε αν οι Ηνωμένες Πολιτείες συνεχίζουν να δημιουργούν προβλήματα στις ρωσικές διπλωματικές αποστολές.
Σύμφωνα με τον Ivanov, η διαδικασία της εναλλαγής του ρωσικού διπλωματικού προσωπικού στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι πολύ δύσκολη.
"Το έχουμε πει αυτό πολλές φορές ότι δεν είναι δική μας επιλογή.
Τώρα, πρόκειται για μια αρκετά επώδυνη και δύσκολη διαδικασία", πρόσθεσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης