Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ντελίριο από τη Γερουσία των ΗΠΑ - Νέος νόμος προωθεί την ένταξη της Ρωσίας στη μαύρη λίστα των ... τρομοκρατών

Ντελίριο από τη Γερουσία των ΗΠΑ - Νέος νόμος προωθεί την ένταξη της Ρωσίας στη μαύρη λίστα των ... τρομοκρατών
Προκλητικό διακομματικό σχέδιο ψήφισμα πιέζει την κυβέρνηση Biden προκειμένου  να εντάξει τη Ρωσία στη μαύρη λίστα του State Department
Οι αμερικανοί γερουσιαστές Richard Blumenthal και Lindsey Graham προωθούν ένα διακομματικό ψήφισμα για την ένταξη της Ρωσίας στον κατάλογο των χωρών που υποστηρίζουν την τρομοκρατία, λόγω της κατάστασης στην Ουκρανία, αλλά και με αφορμή την επίσκεψη του Ρώσου προέδρου Vladimir Putin στο Βόρεια Κορέα.
«Θα προσπαθήσουμε για αυτό. Αυτή είναι μια δικομματική απόφαση. Έχουμε ετερόκλητη στήριξη, και αυτό είναι προτεραιότητα για μένα, αφού προσωπικά είδα τι κάνει η Ρωσία στην Ουκρανία», τόνισε σχετικά ο γερουσιαστής Blumenthal, εξηγώντας τη θέση του επί τη βάσει του ότι «είδε προσωπικά» τις ενέργειες της Ρωσίας και δη της Βόρειας Στρατιάς.
Στη συνέντευξη Τύπου, έδειξε επίσης μια φωτογραφία από τη συνάντηση του Putin με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Kim Jong Un.
Πιστεύει επίσης ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα μπορέσουν, έτσι, να «ανοίξουν ένα δεύτερο μέτωπο» για να πιέσουν τη Ρωσική Ομοσπονδία.
Επιπλέον, ο γερουσιαστής εξέφρασε την άποψη ότι οι αρχές των ΗΠΑ το καλοκαίρι και το φθινόπωρο θα πρέπει «να επικεντρωθούν στην ανάπτυξη στρατιωτικών τους δυνατοτήτων, καθώς και σε πιο επιθετικές ενέργειες κατά της ρωσικής οικονομίας και του τρόπου με τον οποίο γίνονται οι επιχειρήσεις στη Ρωσία.

Πιέζουν τον Biden να υιοθετήσει τα αντιρωσικά μέτρα

Τα μέλη του Κογκρέσου διευκρίνισαν ότι διαπραγματεύονται προκειμένου η κυβέρνηση Biden να υιοθετήσει τα μέτρα που προτείνουν
«Μίλησα με την κυβέρνηση σχετικά με αυτό το ψήφισμα, και είναι πραγματικά κοντά στους στόχους μας. Εργαζόμαστε σε ορισμένες λεπτομέρειες, εξακολουθούμε να εργαζόμαστε πάνω σε αυτές, αλλά νομίζω ότι είναι καιρός να προχωρήσουμε», δήλωσε ο Γερουσιαστής Blumenthal.
Από την πλευρά του, ο Graham ξεκαθάρισε ότι δεν θεωρεί το προτεινόμενο μέτρο προκλητικό και επίσης δεν έχει ακούσει τέτοιες εκτιμήσεις ούτε από το State Department.
Υποστήριξε, επίσης, ότι οι αρχές των ΗΠΑ πρέπει να κάνουν ένα τέτοιο βήμα υπό το πρίσμα της σύναψης Συνολικής Στρατηγικής Συμφωνίας Εταιρικής Σχέσης της Ρωσίας με τη Βόρεια Κορέα.
Το Κογκρέσο των ΗΠΑ έχει επανειλημμένα κάνει προσπάθειες για την προσθήκη της Ρωσίας στον κατάλογο των χωρών που υποστηρίζουν την τρομοκρατία, αλλά η κυβέρνηση αρνήθηκε να προβεί σε ένα τόσο παράτολμο διπλωματικό βήμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης