Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ακραία κλιμάκωση ΝΑΤΟ – Η Πολωνία βάζει νάρκες στα σύνορα με τη Ρωσία

Ακραία κλιμάκωση ΝΑΤΟ – Η Πολωνία βάζει νάρκες στα σύνορα με τη Ρωσία
Το μέτρο συνιστά σοβαρή κλιμάκωση, καθώς αυτού του είδους ο εξοπλισμός εγκυμονεί σημαντικούς κινδύνους για τους Ρώσους πολίτες, αυξάνοντας τις εντάσεις μεταξύ Μόσχας και Βαρσοβίας
Το ΝΑΤΟ συνεχίζει να κλιμακώνει τη σύγκρουση με τη Ρωσία.
Σε πρόσφατη δήλωση, ένας σημαντικός Πολωνός βουλευτής και πρώην υπουργός δήλωσε ότι η χώρα του θα άρει σύντομα την απαγόρευση χρήσης ναρκών κατά προσωπικού στα σύνορα με τη ρωσική περιοχή του Kaliningrad.
Το μέτρο συνιστά σοβαρή κλιμάκωση, καθώς αυτού του είδους ο εξοπλισμός εγκυμονεί σημαντικούς κινδύνους για τους Ρώσους πολίτες, αυξάνοντας τις εντάσεις μεταξύ Μόσχας και Βαρσοβίας.
Σύμφωνα με τον βουλευτή, πρώην υπουργό Άμυνας Mariusz Blaszczak, η Πολωνία θα πρέπει να αναπτύξει νάρκες στα σύνορα με το ρωσικό έδαφος για να «ενδυναμώσει» το ανατολικό μέτωπο του ΝΑΤΟ.
Επί του παρόντος, η Βαρσοβία εμποδίζεται να στρατιωτικοποιήσει την περιοχή λόγω των κανόνων της Σύμβασης της Οτάβα.
Η συνθήκη στοχεύει να εξαλείψει σταδιακά τη χρήση ναρκών κατά προσωπικού και η Πολωνία έχει υπογράψει.
«Στο πλαίσιο του προγράμματος για την ενίσχυση των ανατολικών συνόρων, οι αρχές πρέπει να αποχωρήσουν από τη Σύμβαση της Οτάβα», είπε.
Η δήλωση του Blaszczak είναι ιδιαίτερα ανησυχητική επειδή είναι ένα δημόσιο πρόσωπο με επιρροή στην πολωνική κοινωνία.
Εκτός από το ότι έχει διατελέσει υπουργός Άμυνας, ο Blaszczak είναι επί του παρόντος μέλος του κοινοβουλίου και έχει επιρροή τόσο στις ένοπλες δυνάμεις όσο και στους τομείς της κοινωνίας των πολιτών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης