Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τι συμβαίνει στην Κορέα; - Νέα πυρά στα σύνορα, το 3ο περιστατικό μέσα στον Ιούνιο

Τι συμβαίνει στην Κορέα; - Νέα πυρά στα σύνορα, το 3ο περιστατικό μέσα στον Ιούνιο
Δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί
Ένα ακόμα περιστατικό – το τρίτο μέσα στον Ιούνιοπαραβίασης της συνοριακής γραμμής μεταξύ Βόρειας και Νότιας Κορέας καταγράφηκε νωρίτερα σήμερα Παρασκευή 21/6 τα ξημερώματα, με τους Νοτιοκορεάτες στρατιώτες να ανοίγουν πυρ κατά Βορειοκορεατών προκειμένου να τους απωθήσουν.
«Βορειοκορεάτες στρατιώτες (...) εντός της αποστρατιωτικοποιημένης ζώνης, στον κεντρικό τομέα του μετώπου, πέρασαν τη στρατιωτική διαχωριστική γραμμή.
Έπειτα από ειδοποιήσεις και προειδοποιητικά πυρά του στρατού μας, οι Βορειοκορεάτες στρατιώτες αποσύρθηκαν στον βορρά», ανέφερε σε ανακοίνωση του το γενικό επιτελείο εθνικής άμυνας της Νότιας Κορέας.
Από την ανταλλαγή αυτή δεν αναφέρθηκε κάποιος τραυματισμός.
Σημειώνεται πως σε αντίστοιχο περιστατικό που είχε καταγραφεί πριν από τρεις ημέρες, οι Βορειοκορεάτες είχαν απώλειες, καθώς είχε αναφερθεί και έκρηξη νάρκης μέσα στην αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη.
Τότε μια ομάδα 20 με 30 Βορειοκορεατών στρατιωτών πέρασε τα σύνορα και κατόπιν προειδοποιητικών πυρών, οι Βορειοκορεάτες υποχώρησαν.
Σύμφωνα με πληροφορίες από το νοτιοκορεατικό στρατό, οι Βορειοκορεάτες έφεραν εργαλεία.
Από τον Απρίλιο, η Βόρεια Κορέα έχει αναπτύξει εκατοντάδες στρατιωτικούς της στα σύνορα για διάφορες εργασίες, όπως η ανέγερση οχυρωματικών θέσεων και τειχών, η οδοποιία, η τοποθέτηση ναρκών.
Οι Νοτιοκορεάτες δεν αποκλείουν η «εισβολή» των Βορειοκορεατών να έγινε κατά λάθος.
Σημειώνεται πως η αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη, πλάτους 4 χιλιομέτρων, έχει εκτεταμένες οχυρωματικές θέσεις, ωστόσο η στρατιωτική διαχωριστική γραμμή, στο μέσον της, δεν έχει παρά πινακίδες ανά 100 μέτρα, οι οποίες δεν έχουν αντικατασταθεί εδώ και πάνω από 70 χρόνια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης