Τελευταία Νέα
Διεθνή

Berlusconi: Έτοιμος να στηρίξει τον Draghi (EKT) για την ιταλική προεδρία

tags :
Berlusconi: Έτοιμος να στηρίξει τον Draghi (EKT) για την ιταλική προεδρία
(upd)Έτοιμος να υποστηρίξει τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Mario Draghi, για να γίνει ο νέος πρόεδρος της Ιταλίας,  δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Silvio Berlusconi
Εκπρόσωπος της ΕΚΤ έσπευσε ωστόσο να δηλώσει ότι ο Draghi σκοπεύει να ολοκληρώσει τη θητεία του στο τιμόνι της κεντρικής τράπεζας.
Ο πρόεδρος εκτελεί χρέη αρχηγού του κράτους και διαδραματίζει ένα ρόλο με κύρος, αν και διακριτικό, στις πολιτικές κρίσεις. Ο απερχόμενος, ο Τζόρτζο Ναπολιτάνο, ήταν αυτός που καθοδήγησε τη διαδοχή, από τον Μπερλουσκόνι, στον νυν πρωθυπουργό Mario Monti.
"Αν υπήρχε μια πλειοψηφία υπέρ του, θα τον ψήφιζα οπωσδήποτε", απάντησε ο Berlusconi σε ερώτηση σχετικά με τον Draghi στο τηλεοπτικό κανάλι LA7 TV, αρνούμενος ότι θέλει την προεδρία για τον εαυτό του.
Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης θέτουν ερωτήματα σχετικά με τα σχέδια του μεγιστάνα των μέσων ενημέρωσης αφότου δήλωσε πρόσφατα ότι έχει κατά νου ένα όνομα που θα μπορούσε να υποστηριχθεί και από τους κεντροαριστερούς αντιπάλους του.
Ο νέος πρόεδρος της Ιταλίας πρέπει να εκλεγεί με ευρεία κοινοβουλευτική πλειοψηφία μετά τις βουλευτικές εκλογές που πρόκειται να διεξαχθούν στις 24 και 25 Φεβρουαρίου, καθώς η θητεία του Ναπολιτάνο λήγει το Μάιο.
Για να αναλάβει την προεδρία της Ιταλίας, ο Draghi θα πρέπει να διακόψει την οκταετή θητεία του επικεφαλής της ΕΚΤ, που άρχισε το Νοέμβριο του 2011.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης