Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παραδοχή Kirby (ΗΠΑ): Δεν έχουμε συστήματα Patriot και NASAMS – Μόνο πύραυλοι στην Ουκρανία

Παραδοχή Kirby (ΗΠΑ): Δεν έχουμε συστήματα Patriot και NASAMS – Μόνο πύραυλοι στην Ουκρανία
Συνεργαζόμαστε στενά με άλλες χώρες, στην Ευρώπη και πέρα από την Ευρώπη, που διαθέτουν τέτοια συστήματα σχετικά με την προθυμία τους να συνεισφέρουν αυτά τα συστήματα στην Ουκρανία τόνισε ο Kirby
Οι ΗΠΑ θα στείλουν μόνο πυραύλους για τα συστήματα αεράμυνας Patriot και NASAMS στην Ουκρανία και όχι τα ίδια τα συστήματα διότι δεν τα έχουμε υποστήριξε ο John Kirby, σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου.
«Αυτή τη στιγμή απλά δεν έχουμε συστήματα που βγαίνουν από τη γραμμή παραγωγής.
Επομένως, ήταν κάτι που εξετάσαμε, αλλά αυτή τη στιγμή η εστίαση θα είναι στους πυραύλους» επισήμανε ο Kirby.
Μετά την ανακοίνωση της απόφασης της Ουάσιγκτον να στείλει όλες τις νέες παρτίδες Patriot και NASAMS στην Ουκρανία εις βάρος άλλων «πελατών», ο Kirby σημείωσε ότι οι ΗΠΑ δεν έχουν επί του παρόντος διαθέσιμα νέα συστήματα αυτού του τύπου.
«Προσπαθήσαμε να ρίξουμε μια ματιά στο ευρύτερο σύστημα - τους εκτοξευτές, τα συστήματα ραντάρ, όλα αυτά - και νομίζω ότι θα ήμασταν ανοιχτοί σε αυτό.
Όπως είπα, είμαστε ανοιχτοί να συνεχίσουμε να εξετάζουμε την πιθανότητα ανακατεύθυνσης αυτών των συστημάτων» είπε ο Kirby υποστηρίζοντας ότι η Ουάσιγκτον συνεργάζεται στενά με άλλες χώρες, στην Ευρώπη και πέρα από την Ευρώπη, που διαθέτουν τέτοια συστήματα σχετικά με την προθυμία τους να συνεισφέρουν αυτά τα συστήματα στην Ουκρανία.
«Θα το περιέγραφα ως μια παράλληλη προσπάθεια.
Και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε αυτό στο μέλλον» επισήμανε ο Kirby.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης