Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανατροπή στη Γαλλία - Οι γυναίκες στρέφονται στην Le Pen - Εντυπωσιακή αύξηση στα ποσοστά

Ανατροπή στη Γαλλία - Οι γυναίκες στρέφονται στην Le Pen - Εντυπωσιακή αύξηση στα ποσοστά
Εντυπωσιακή αύξηση 12 ποσοστιαίων μονάδων από τις γυναίκες ψηφοφόρους σε διάστημα πέντε ετών.
Οι ακροδεξιοί ψηφοφόροι της Ευρώπης ήταν επί μακρόν κυρίως άνδρες, αλλά οι Γαλλίδες αντιστρατεύονται τώρα αυτή την τάση εν όψει των εκλογών υψηλού ρίσκου που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην πρώτη ακροδεξιά κυβέρνηση της Γαλλίας στην πρόσφατη ιστορία.
Σύμφωνα με το Politico, ο Εθνικός Συναγερμός της Marine Le Pen, τείνει να κερδίσει τις περισσότερες ψήφους σε πρόωρες εκλογές δύο γύρων στις 30 Ιουνίου και στις 7 Ιουλίου, οι οποίες θα μπορούσαν να συντρίψουν τους φιλελεύθερους κεντρώους του προέδρου Emmanuel Macron, και οι γυναίκες καθοδηγούν όλο και περισσότερο την αυξανόμενη πολιτική τύχη του κόμματός της, καθώς προσπαθεί να τοποθετηθεί στο κύριο ρεύμα.

Εντυπωσιακή αύξηση

Την ημέρα των ευρωεκλογών αυτόν τον μήνα, ο Εθνικός Συναγερμός ήρθε πρώτος με το εντυπωσιακό 31% των γαλλικών ψήφων, από 23% στις ευρωεκλογές του 2019.
Η πιο αξιοσημείωτη πτυχή αυτής της μετατόπισης προς την άκρα δεξιά αφορούσε τις γυναίκες ψηφοφόρους, σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενήργησε την ημέρα των εκλογών η OpinionWay για λογαριασμό της εφημερίδας Les Echos.
Το 2019, το 25% των ανδρών και το 21\5 των γυναικών ψήφισαν τον Εθνικό Συναγερμό - σύμφωνα με τα παραδοσιακά πρότυπα.
Φέτος, ωστόσο, η δημοσκόπηση διαπίστωσε ότι το 33% των γυναικών είχαν ψηφίσει το ακροδεξιό κόμμα της Le Pen, ξεπερνώντας το 30% των ανδρών.
Πρόκειται για μια εντυπωσιακή αύξηση 12 ποσοστιαίων μονάδων από τις γυναίκες ψηφοφόρους σε διάστημα πέντε ετών.
Το κλείσιμο του χάσματος μεταξύ των δύο φύλων διαφοροποιεί το Εθνικό Συναγερμό από τα αντιμεταναστευτικά κόμματα σε άλλες μεγάλες χώρες της ΕΕ.
Στη Γερμανία, το κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία έλαβε το 19% των ανδρικών ψήφων και το 12% των γυναικείων ψήφων, σύμφωνα με δημοσκόπηση εξόδου της 9ης Ιουνίου. Στην Ιταλία, οι Αδελφοί της Ιταλίας της πρωθυπουργού Georgia Meloni, έλαβαν το 30,5% των ανδρικών ψήφων έναντι 27% των γυναικείων ψήφων, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Demopolis.
Αυτό δεν πέρασε απαρατήρητο από τους ακροδεξιούς πολιτικούς της Γαλλίας.
Πράγματι, εδώ και χρόνια η ακροδεξιά προσπαθεί να παρουσιαστεί ως υπερασπιστής των δικαιωμάτων των γυναικών, εν μέρει συγχέοντας το θέμα με τις πολιτικές εκστρατείες της κατά των μεταναστών και τους κινδύνους του ισλαμισμού.
Θορυβημένος από την υπόνοια ότι το κόμμα του θα ήταν κακό για τα δικαιώματα των γυναικών, ο Jordan Bardella, ο 28χρονος ηγέτης του Εθνικού Συναγερμού, χρησιμοποίησε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αυτή την εβδομάδα για να πει στις γυναίκες ότι θα είναι ένας "πρωθυπουργός που θα εγγυάται τα δικαιώματα και τις ελευθερίες κάθε γυναίκας και κάθε κοριτσιού στη Γαλλία".

politico_5.JPG

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης