Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τραγική ειρωνία: Μόνο ο Putin μπορεί να σώσει τον Zelensky, για να μην έχει την τύχη των Hussein, bin Laden από τη Δύση

Τραγική ειρωνία: Μόνο ο Putin μπορεί να σώσει τον Zelensky, για να μην έχει την τύχη των Hussein, bin Laden από τη Δύση
Ο Zelensky δεν έχει κανέναν να στραφεί, εκτός από τον Putin! - Η στήριξη και αποδοχή του στις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις έχει πέσει στο 17%.
Η Ρωσική Υπηρεσία Εξωτερικών Πληροφοριών (SVR) δήλωσε την Πέμπτη 20/6, ότι ενδείξεις στηρίζουν τις υποψίες της ότι οι ΗΠΑ θα προσπαθήσουν να απαλλαγούν σύντομα από τον Zelensky, διαπιστώνοντας ότι έχει ξεπεράσει τη χρησιμότητά του.
Με έναν αυξανόμενο αριθμό Ουκρανών να στρέφονται εναντίον του Volodymyr Zelensky, χωρίς καμία πιθανότητα να κερδίσει τον πόλεμο και μια λεγόμενη «διεθνή κοινότητα» να τον εγκαταλείπει, ο Zelensky βρίσκεται χωρίς συμμάχους και χωρίς διαφυγή από την κόλαση που δημιούργησε για τη χώρα του.
Ενώ σύμφωνα με το φιλοουκρανικό Διεθνές Ινστιτούτο Κοινωνιολογίας του Κιέβου (KIIS) μια μικρή πλειοψηφία Ουκρανών εξακολουθεί να λέει ότι υποστηρίζει τον Zelensky, ο αριθμός αυτός μειώνεται γρήγορα, από 77% τον Σεπτέμβριο του 2023 σε μόλις 56% τον Μάιο.
Οι συγγραφείς της δημοσκόπησης, συμπεραίνουν ότι η μείωση της δημοτικότητας θα μπορούσε να προέλθει από τον νέο νόμο περί επιστράτευσης.

Η αποδοχή Zelensky μειώνεται!

«Η βαθμολογία αποδοχής του Zelensky έπεσε όλο τον χειμώνα του 2023/2024.
Αυτή η πτώση συνέβη παράλληλα με την εισαγωγή του νέου κινητοποιητικού νόμου», σημειώνεται.
Σημειώνει επίσης ότι μόνο το 34% των Ουκρανών δήλωσε ότι υποστηρίζει τον νόμο περί επιστράτευσης, ενώ το 52% διαφώνησε με αυτόν.
Οι φήμες για έναν επιπλέον νόμο επιστράτευσης που μειώνει ακόμη περισσότερο την ηλικία είναι πιθανό να επιδεινώσει την κατάσταση για τον Zelensky.
Υπόψη ότι αυτά τα αποτελέσματα δημοσκοπήσεων είναι έργο των οργανώσεων KIIS και MOBILISE, που υποστηρίζουν το καθεστώς Zelensky.
Επιπλέον, μια διαφορετική δημοσκόπηση από μια άλλη φιλοουκρανική οργάνωση, το Razumkov Centre, κατέγραψε την άποψη του 64,5% των Ουκρανών πως, «Πρέπει να είσαι πολύ προσεκτικός με τους ανθρώπους» όταν ρωτήθηκε αν μπορεί να εμπιστευτεί τους περισσότερους ανθρώπους.
Λαμβάνοντας υπόψη ότι οι ερωτηθέντες ζουν σε μια κατεστραμμένη από τον πόλεμο χώρα υπό στρατιωτικό νόμο και κινητοποίηση πλήρους κλίμακας, είναι εύλογο να αναρωτηθεί κανείς εάν κάθε ερωτώμενος ένιωθε ασφαλής να δώσει απαντήσεις κατά του καθεστώτος στους δημοσκόπους.

Ωστόσο, η τάση είναι πολύ δύσκολο ακόμη και για φιλοουκρανικές πηγές να περιγράψουν πειστικά την υποστήριξη του Zelensky.

Και το SVR είπε ότι η κατάσταση είναι ακόμη χειρότερη στις ένοπλες δυνάμεις, όπου λένε ότι η στήριξη και αποδοχή του Zelensky έχει πέσει στο 17%.
«[Οι Ουκρανοί] μένουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα το 80% της ημέρας, υπάρχουν συνεχείς διακοπές ρεύματος και οι μεγάλες πόλεις… βομβαρδίζονται.
Υποδομές, πολύτιμες υποδομές βομβαρδίζονται», εξήγησε το ντοκιμαντέρ Regis Tremblay στην εκπομπή The Critical Hour του Sputnik.
«Έχουν χάσει πάνω από 600.000, σύμφωνα με τον Douglas MacGregor και τον Scott Ritter, πάνω από 600.000 νεκρούς με ένα εκατομμύριο τραυματίες που δεν μπορούν να επιστρέψουν στο μέτωπο…
Αυτός ο τύπος (σ.σ. Zelensky) είναι ένα ζόμπι (deadman walking).

Είναι θέμα χρόνου να μην είναι πλέον χρήσιμος στις Ηνωμένες Πολιτείες και να τον πετάξουν έξω από το τραίνο».

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν μακρά ιστορία υποστήριξης και εγκατάλειψης συμμάχων όταν δεν τους είναι πλέον χρήσιμοι.
Μόνο μια μερική λίστα αποκαλύπτει τις ζοφερές δυνατότητες που προκύπτουν από την αποδοχή των αμερικανικών όπλων.
Ο Osama Bin Laden, ο Saddam Hussein, ο Ngô Đình Diệm, έλαβαν όλοι όπλα από τις ΗΠΑ και όλοι κατέληξαν νεκροί στα χέρια της αμερικανικής κυβέρνησης.
«Ο Zelensky δεν είναι πλέον πρόεδρος της Ουκρανίας.
Η θητεία του έληξε και τώρα είναι παράνομος πρόεδρος», σημείωσε ο Τρέμπλεϊ.

Με τον στρατό του να μειώνεται και να είναι δυσαρεστημένος, τον λαό του να στρέφεται εναντίον του και τους συμμάχους του να τον αποφεύγουν, ο Zelensky μπορεί να θέλει να σκεφτεί τι μπορεί να κάνει για να επιτύχει την ειρήνη.


Την περασμένη εβδομάδα, ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin παρουσίασε τους όρους του για την έναρξη των διαπραγματεύσεων, ενώ οι ευεργέτες του ΝΑΤΟ του Zelensky το απέρριψαν κατηγορηματικά. ήταν ένα κλαδί ελιάς που έπρεπε να σκεφτεί έντονα να αρπάξει.
«Είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε τον διάλογό μας με την ουκρανική πλευρά.
Και δεν έχει σημασία πού θα πραγματοποιηθούν – στο Μινσκ, στην Κωνσταντινούπολη ή στην Ελβετία», είπε ο Putin σε συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη κατά την επίσκεψή του στο Βιετνάμ.
«Δεν νομίζω ότι τέτοιος μηδενισμός [από την Ουκρανία και τη Δύση] σχετικά με τις προτάσεις μας θα παραμείνει για πάντα.
Σίγουρα, κάτι θα αλλάξει, συμπεριλαμβανομένων των συνθηκών μας, ανάλογα με την κατάσταση στο έδαφος», πρόσθεσε ο Putin.

Vyacheslav Volodin,  πρόεδρος της ρωσικής Δούμας: Η επένδυση ΗΠΑ, Ευρώπης σε Zelensky… δεν απέδωσε για 5 λόγους και θα τον ξεφορτωθούν

Η επένδυση των ΗΠΑ και της Ευρώπης στον Ουκρανό πρόεδρο Volodymyr Zelensky δεν απέδωσε
και θα τον ξεφορτωθούν υποστηρίζει ο Vyacheslav Volodin, ο πρόεδρος της ρωσικής Δούμας, ο οποίος μάλιστα επικαλείται πέντε λόγους για αυτήν την απόφαση.
«Η Ουάσινγκτον και οι Βρυξέλλες αποφάσισαν να απαλλαγούν από τον Zelensky.
Οι επενδύσεις της Ουάσινγκτον και των Βρυξελλών δεν απέδωσαν καρπούς.
Ήρθε η ώρα να τον ξεφορτωθούν» αναφέρει σε ανάρτηση του στο Telegram ο Volodin, ο οποίος μάλιστα επικαλείται πέντε λόγους για αυτήν την απόφαση.
Συγκεκριμένα, αναφέρει:
- το χαμηλό επίπεδο στήριξης προς τον Zelensky από τους Ουκρανούς πολίτες
- την παρανομία του Zelensky
- ο πρόεδρος της Ουκρανίας και τα τσιράκια του έχουν χάσει την εμπιστοσύνη της Ουάσινγκτον και των Βρυξελλών
- οι αποτυχίες του καθεστώτος του Κιέβου στο πεδίο της μάχης και
- η χρεοκοπία της Ουκρανίας.
Σε αυτό το σημείο ο Volodin υπενθύμισε πως η προεδρική θητεία του Zelensky έχει λήξει επίσημα, επισημαίνοντας πως η δημοτικότητα του ανέρχεται μόλις στο 17%, με στοιχεία Μαΐου.
«Στα τέλη του 2023 το εθνικό χρέος της Ουκρανίας έφτασε στο 80% του ΑΕΠ.
Χωρίς χρήματα από την Ουάσινγκτον και τις Βρυξέλλες, το Κίεβο δεν μπορεί να εκπληρώσει τις τρέχουσες υποχρεώσεις του προς τους πολίτες.
Μέχρι στιγμής το Κίεβο έχει αποτύχει να συμφωνήσει σε μια αναδιάρθρωση του χρέους του, ύψους 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων…
Η Παγκόσμια Τράπεζα πιστεύει ότι εάν το 2025 οι δυτικοί πιστωτές αρνηθούν να διαγράψουν τα χρέη του Κιέβου, συμπεριλαμβανομένων των χρεών των ιδιωτικών εταιρειών και τραπεζών, η χώρα θα βρεθεί αντιμέτωπη με την χρεοκοπία» υποστήριξε ο Volodin.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης