Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αποκάλυψη WSJ: Μόνο 50 όμηροι της Hamas έχουν απομείνει ζωντανοί στη Γάζα

Αποκάλυψη WSJ: Μόνο 50 όμηροι της Hamas έχουν απομείνει ζωντανοί στη Γάζα
Η WSJ δεν αποκλείει ο αριθμός των θανάτων ομήρων μπορεί να έχει αυξηθεί έτι περαιτέρω λόγω των σκληρών συνθηκών κράτησης
Mόνον 50 από τους 116 ομήρους που κρατούνται ακόμη στη Λωρίδα της Γάζας από το σουνίτικο παλαιστινιακό κίνημα Χαμάς ενδέχεται να είναι ζωντανοί, μεταδίδει η Wall Street Journal (WSJ), επικαλούμενη πηγές από τον παλαιστινιακό θύλακα.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι 66 άνθρωποι που παραμένουν στον θύλακα είναι προφανώς νεκροί.
Η WSJ δεν αποκλείει ο αριθμός των θανάτων ομήρων μπορεί να έχει αυξηθεί έτι περαιτέρω λόγω των σκληρών συνθηκών κράτησης, των τραυματισμών που έλαβαν και της έλλειψης της απαραίτητης ιατρικής φροντίδας.
Τον Φεβρουάριο, η WSJ, επικαλούμενη Αμερικανούς και Αιγύπτιους αξιωματούχους, ανέφερε τον θάνατο τουλάχιστον 50 ανθρώπων που συνελήφθησαν από τη Hamas.
Η κατάσταση στη Μέση Ανατολή επιδεινώθηκε αίφνης μετά τη διείσδυση μαχητών της Hamas από τη Λωρίδα της Γάζας στο ισραηλινό έδαφος στις 7 Οκτωβρίου 2023, η οποία συνοδεύτηκε από τη δολοφονία κατοίκων παραμεθόριων οικισμών και τη σύλληψη περισσότερων από 240 ομήρων.
Σε απάντηση, το Ισραήλ ξεκίνησε τη βάρβαρη στρατιωτική επιχείρηση στη Γάζα με φαινομενικό στόχο να καταστρέψει τις στρατιωτικές και πολιτικές δομές της Χαμάς και να απελευθερώσει όλους όσους απήχθησαν.
Στα τέλη Νοεμβρίου 2023, με τη μεσολάβηση της Αιγύπτου και του Κατάρ, συμφωνήθηκε μια προσωρινή ανθρωπιστική εκεχειρία, η οποία διήρκεσε μια εβδομάδα.
Σε αυτό το διάστημα, σύμφωνα με την ισραηλινή πλευρά, απελευθερώθηκαν 110 όμηροι.

werggwewegg.JPG

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης