Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία προς ΗΠΑ: Είμαστε ανοιχτοί στον διάλογο – Να συζητήσουμε την εμπλοκή της Ουάσινγκτον στην Ουκρανία

Ρωσία προς ΗΠΑ: Είμαστε ανοιχτοί στον διάλογο – Να συζητήσουμε την εμπλοκή της Ουάσινγκτον στην Ουκρανία
Οι ΗΠΑ απορρίπτουν τις κατηγορίες περί εμπλοκής στον πόλεμο της Ουκρανίας
Σχετικά Άρθρα
Επείγουσα ανάγκη θεωρεί η Ρωσία τις συνομιλίες με τις ΗΠΑ σε θέματα ασφαλείας, ωστόσο πρέπει να είναι «συνολικές» και να συμπεριλάβουν το φλέγον ζήτημα της Ουκρανίας, υπογράμμισε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Dmitry Peskov.
«Είναι αδύνατον να απορριφθεί οποιοδήποτε τμήμα από το γενικό σύνολο των συσσωρευμένων προβλημάτων, κι εμείς δεν θα το κάνουμε αυτό» δήλωσε, όταν ρωτήθηκε εάν η Μόσχα είναι έτοιμη να συνομιλήσει με την Ουάσιγκτον για τους πυρηνικούς κινδύνους.
«Είμαστε λοιπόν ανοιχτοί στον διάλογο, αλλά σε έναν διευρυμένο συνολικό διάλογο που καλύπτει όλες τις διαστάσεις, συμπεριλαμβανομένης και της τρέχουσας διάστασης που σχετίζεται με την σύγκρουση γύρω από την Ουκρανία και την άμεση εμπλοκή των ΗΠΑ σε αυτή την σύγκρουση» δήλωσε ο Dmitry Peskov στους δημοσιογράφους.
Βέβαια, οι ΗΠΑ απορρίπτουν τον ισχυρισμό της Ρωσίας, ότι με το να εξοπλίζουν την Ουκρανία έγιναν απευθείας πρωταγωνιστής σε έναν πόλεμο που έχει στόχο να καταφέρει μια «στρατηγική ήττα» στην Μόσχα. Οι ΗΠΑ λένε ότι οποιεσδήποτε διαπραγματεύσεις για τον πόλεμο είναι θέμα της Ουκρανίας.
«Σε γενικές γραμμές αυτός ο διάλογος είναι πολύ απαραίτητος». «Χρειάζεται επειδή τα προβλήματα συσσωρεύονται και υπάρχουν πολλά προβλήματα που σχετίζονται με την παγκόσμια αρχιτεκτονική ασφάλειας», σημείωσε ο κ. Peskov.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης