Τελευταία Νέα
Διεθνή

The Spectator: Είναι καταστροφικά προφανές πως έτσι τελειώνει ο πόλεμος στην Ουκρανία

The Spectator: Είναι καταστροφικά προφανές πως έτσι τελειώνει ο πόλεμος στην Ουκρανία
Το βρετανικό περιοδικό περιγράφει πως θα τελειώσει ο πόλεμος στην Ουκρανία
Σχετικά Άρθρα
Πολλοί διεθνείς διπλωμάτες αναμένουν ότι η ουκρανική σύγκρουση θα τελειώσει με κατάπαυση του πυρός, με τη Μόσχα να διατηρεί τα εδαφικά της κέρδη και το Κίεβο να μένει εκτός ΝΑΤΟ, αναφέρει το βρετανικό ειδησεογραφικό περιοδικό The Spectator την Παρασκευή (21/6/2024) επικαλούμενο πρώην ανώτερο δυτικό αξιωματούχο.
«Είναι καταστροφικά προφανές πώς θα τελειώσει αυτός ο πόλεμος.
Κατάπαυση του πυρός κατά μήκος της γραμμής ελέγχου, συν εγγυήσεις ασφαλείας για το Κίεβο εκτός πλήρους ένταξης στο ΝΑΤΟ. Καμία επίσημη παραχώρηση εδαφών.
Η Ουκρανία γίνεται σαν την Κύπρο - ένα μέλος της ΕΕ που δεν αναγνωρίζεται ότι έχει διχοτομηθεί », ανέφερε ο πρώην αξιωματούχος.
Ο κόσμος φαίνεται να κινείται σε μια κατεύθυνση κατάπαυσης πυρός μετά την πρόσφατη ελβετική διάσκεψη για την Ουκρανία, η οποία φέρεται να έδειξε ότι η διεθνής υποστήριξη για έναν πόλεμο φθοράς μειώνεται και πως η εποχή των συμβιβασμών αρχίζει.
Πρώην ανώτερος αξιωματούχος της κυβέρνησης του Ουκρανού προέδρου Volodymyr Zelensky είπε στο The Spectator ότι, αντί να γίνει «ένα νέο σημείο αναφοράς διεθνούς υποστήριξης» για το Κίεβο, η διάσκεψη έδειξε μόνο ότι η Ουκρανία δεν έχει τον Παγκόσμιο Νότο στο πλευρό της.
Στις 14 Ιουνίου, ο Ρώσος Πρόεδρος Vladimir Putin δήλωσε ότι η Ρωσία θα σταματήσει τη στρατιωτική της επιχείρηση και θα ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία μόλις το Κίεβο διατάξει την αποχώρηση των στρατευμάτων από τα εδάφη που ελέγχονται από τη Ρωσία και εγκαταλείψει τα σχέδια για ένταξη στο ΝΑΤΟ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης