Τελευταία Νέα
Διεθνή

Associated Press: Η Ουκρανία ζητά από τις ΗΠΑ να άρουν την απαγόρευση των χτυπημάτων ATACMS βαθιά στη Ρωσία

Associated Press: Η Ουκρανία ζητά από τις ΗΠΑ να άρουν την απαγόρευση των χτυπημάτων ATACMS βαθιά στη Ρωσία
Η Ουκρανία ζητάει να αποκτήσει την δυνατότητα να εκτοξεύσει πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς βαθιά στη Ρωσία σε απόσταση 100-150 χιλιομέτρων
Οι ουκρανικές αρχές ασκούν πίεση στις Ηνωμένες Πολιτείες να άρουν την απαγόρευση χρήσης τακτικών πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς ATACMS για χτυπήματα βαθιά σε ρωσικό έδαφος, αναφέρει το Associated Press.
«Οι Ουκρανοί αξιωματούχοι ασκούν πίεση στους Αμερικανούς συμμάχους για να μπορέσουν να χτυπήσουν ιδιαίτερα ευαίσθητους στόχους μέσα στη Ρωσία χρησιμοποιώντας το ATACMS», αναφέρει το Associated Press.
Η Ουκρανία ζητάει να αποκτήσει την δυνατότητα να εκτοξεύσει πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς βαθιά στη Ρωσία σε απόσταση 100-150 χιλιομέτρων.
Εκπρόσωποι της ουκρανικής διοίκησης δήλωσαν ότι χωρίς τέτοια ευκαιρία, υποτίθεται ότι «τα χέρια τους παραμένουν δεμένα».
Όπως σημειώνεται το Associated Press, το Κίεβο πιστεύει ότι μόνο «απελπισμένες συνθήκες στο πεδίο της μάχης» μπορούν να αναγκάσουν την αμερικανική πλευρά να άρει τον περιορισμό.
Ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ δήλωσε νωρίτερα τον Ιούνιο ότι η άδεια χρήσης αμερικανικών όπλων στη Ρωσία ισχύει για όλα τα εδάφη όπου ρωσικά στρατεύματα περνούν τα σύνορα με την Ουκρανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης