Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ουκρανία εξαρτάται 100% από τις ΗΠΑ – Αδύναμος παρά τις φιλοδοξίες του ο Zelensky

Η Ουκρανία εξαρτάται 100% από τις ΗΠΑ – Αδύναμος παρά τις φιλοδοξίες του ο Zelensky
Μόλις σταματήσουν οι προμήθειες, είναι προφανές ότι θα συμβεί συνθηκολόγηση εκτίμησε ο Azarov
Ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky είναι μια αδύναμη πολιτική προσωπικότητα παρά τις φιλοδοξίες του, τη στιγμή που το καθεστώς του Κιέβου εξαρτάται 100% από τις ΗΠΑ.
Αυτό υποστηρίζει ο Mykola Azarov, πρώην πρωθυπουργός της Ουκρανίας.
«Ο Zelensky είναι μια ειλικρινά αδύναμη φιγούρα, αν και με φιλοδοξίες.
Η προεδρία του Zelensky διανύει τον έκτο χρόνο της, αλλά τι σοβαρές αλλαγές έχουν γίνει στην οικονομία κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, τι μεταρρυθμίσεις έχουν γίνει;» διερωτάται ο Azarov, επισημαίνοντας ότι αυτή η αδυναμία είναι που επιτρέπει στον Andrei Yermak, στον επικεφαλής του γραφείου του Ουκρανού προέδρου να αποκτήσει πολιτικό βάρος.
«Μπορώ να πω ότι ο επικεφαλής του προεδρικού γραφείου υπό διαφορετικούς προέδρους είχε διαφορετική βαρύτητα και επιρροή στον αρχηγό του κράτους.
Όλα εξαρτώνταν από το πώς ήταν ο πρόεδρος.
Από τη στιγμή που ο Zelensky είναι το απόλυτα τίποτα, τότε ακόμα και ένα τόσο μέτριο πρόσωπο, όπως είναι ο Ermak, είναι πολύ πιθανό να προσπαθεί να διαμορφώσει την εξωτερική και την εσωτερική πολιτική της χώρας» υποστήριξε ο Azarov.
Πάντως ο Azarov επισήμανε πως δεν πρέπει να υπερεκτιμηθεί ο ρόλος του Ermak και άλλων παραγόντων, από τη στιγμή που ο καθοριστικός παράγοντας είναι η πολιτική των ΗΠΑ.
«Οι Αμερικάνοι έχουν 100% επιρροή στην τρέχουσα ηγεσία της Ουκρανίας» τόνισε ο Azarov, υπογραμμίζοντας πως το καθεστώς του Κιέβου θα πέσει χωρίς οικονομική και στρατιωτική βοήθεια από τη Δύση.
«Αρκεί να σταματήσει την παροχή πόρων και όπλων, και το καθεστώς κυριολεκτικά θα πέσει, θα καταρρεύσει.
Το καθεστώς δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς χρήματα, όταν οι μισθοί δεν πληρώνονται στους στρατιώτες και στο υπόλοιπο προσωπικό ασφαλείας» τόνισε ο Azarov, αναφέροντας πως η Ουκρανία δεν έχει πόρους για να αντέξει εάν σταματήσει η δυτική στρατιωτική βοήθεια.
«Μόλις σταματήσουν οι προμήθειες, είναι προφανές ότι θα συμβεί συνθηκολόγηση» εκτίμησε ο Azarov.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης