Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Ο εκλεκτός της Le Pen θεωρεί τη Ρωσία απειλή για την ασφάλεια της Ευρώπης… αλλά δεν θα στείλει στρατό στην Ουκρανία

Γαλλία: Ο εκλεκτός της Le Pen θεωρεί τη Ρωσία απειλή για την ασφάλεια της Ευρώπης… αλλά δεν θα στείλει στρατό στην Ουκρανία
Αντίθετος στην αναγνώριση παλαιστινιακού κράτους o Jordan Bardella
Σχετικά Άρθρα
Τη δυσαρέσκειά του για την αμφισβήτηση των γαλλικών συμφερόντων από τη Ρωσία σε «ζώνες ιστορικής επιρροής στην Αφρική», στη Μαύρη Θάλασσα ή ακόμα και στα Υπερπόντια Εδάφη, εξέφρασε ο εκλεκτός της Marine Le Pen για την πρωθυπουργία, Jordan Bardella, χαρακτηρίζοντας τη Μόσχα ως απειλή για την ασφάλεια της Ευρώπης.
Ωστόσο, ξεκαθάρισε ότι, αν εκλεγεί στην εκλογική μάχη της Κυριακής (30/6), δεν θα στείλει στρατό στην Ουκρανία.
«Ενώ είμαι υπέρ της συνέχισης της υποστήριξης υλικοτεχνικού και αμυντικού εξοπλισμού για την Ουκρανία, η κόκκινη γραμμή παραμένει όσον αφορά την αποστολή ιδίως πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς ή στρατιωτικού εξοπλισμού που θα μπορούσε να έχει τις συνέπειες μιας κλιμάκωσης, δηλαδή εξοπλισμού που θα μπορούσε να πλήξει άμεσα τις ρωσικές πόλεις, γιατί πιστεύω ότι αυτό θα δημιουργούσε πρώτα απ’ όλα τις συνθήκες για εμπλοκή της Γαλλίας στον πόλεμο και τις προϋποθέσεις για μια κλιμάκωση απέναντι σε μια δύναμη που είναι πυρηνική δύναμη», είπε.
«Είμαστε έτοιμοι» να κυβερνήσουμε, διαβεβαίωσε ο αρχηγός του ακροδεξιού κόμματος της Γαλλίας «Εθνική Συσπείρωση» (RN), ο Jordan Bardella, κατά τη διάρκεια παρουσίασης του προγράμματός του για τις βουλευτικές εκλογές στο Παρίσι.
«Η Εθική Συσπείρωση είναι σήμερα το μόνο κίνημα που μπορεί άμεσα και ρεαλιστικά να υλοποιήσει τις προσδοκίες που έχουν εκφράσει ξεκάθαρα οι Γάλλοι. Με δύο λέξεις “Είμαστε έτοιμοι”», υπογράμμισε ο Jordan Bardella, ο οποίος φιλοδοξεί να γίνει πρωθυπουργός εάν λάβει την απόλυτη πλειοψηφία στις εκλογές στις 30 Ιουνίου και 7 Ιουλίου.
Επίσης, υπογράμμισε ο ίδιος, το κόμμα του θα προσπαθήσει σκληρά να εξασφαλίσει μια μείωση της γαλλικής συνεισφοράς στον προϋπολογισμό της ΕΕ σε περίπτωση που κερδίσει στις εκλογές.
«Η Γερμανία πρόσφατα εξασφάλισε μια έκπτωση μέσω διαπραγματεύσεων», είπε στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου και πρόσθεσε ότι θα ήθελε κάτι ανάλογο και για τη Γαλλία.
«Θα είμαι εξαιρετικά προσεκτικός απέναντι σε απόπειρες παρέμβασης από τη Ρωσία, αλλά και από όλα τα κράτη και όλες τις δυνάμεις στον κόσμο», υποσχέθηκε.
Σε ό,τι αφορά την κατάσταση στη Μέση Ανατολή, τάχθηκε επί του παρόντος κατά της αναγνώρισης ενός παλαιστινιακού κράτους, πιστεύοντας ότι κάτι τέτοιο «θα αναγνώριζε την τρομοκρατία» μετά τις αιματηρές επιθέσεις της Hamas στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου, οι οποίες προκάλεσαν τη στρατιωτική απάντηση του Ισραήλ.
«Δεν λέω ότι αυτό δεν πρέπει να παραμείνει στον ορίζοντα, αλλά η αναγνώριση ενός παλαιστινιακού κράτους αυτή τη στιγμή θα σήμαινε αναγνώριση της τρομοκρατίας. Αυτό θα έδινε πολιτική νομιμοποίηση σε μια οργάνωση που προβλέπει στο καταστατικό της την καταστροφή του κράτους του Ισραήλ», πρόσθεσε, αναφερόμενος στη Hamas.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης