Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι Πολωνοί συντηρητικοί ζητούν δημοψήφισμα για τη μετανάστευση – 58,6% του λαού θεωρεί το νέο σύμφωνο απειλή για την χώρα

Οι Πολωνοί συντηρητικοί ζητούν δημοψήφισμα για τη μετανάστευση – 58,6% του λαού θεωρεί το νέο σύμφωνο απειλή για την χώρα
Το νέο σύμφωνο της ΕΕ για την μετανάστευση έχει δημιουργήσει αντιδράσεις στην Πολωνία 
Σχετικά Άρθρα

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Πολωνία, Νόμος και Δικαιοσύνη (PiS), ανακοίνωσε σχέδια για συλλογή υπογραφών για δημοψήφισμα με στόχο να καταγγείλει το σύμφωνο μετανάστευσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ο ηγέτης του κόμματος Jarosław Kaczyński δήλωσε την πρωτοβουλία κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας σε συνέδριο του κόμματος στο Pułtusk, στην κεντρική Πολωνία.
Εστιάζοντας μεγάλο μέρος της ομιλίας του στις προκλήσεις στα σύνορα της Πολωνίας με τη Λευκορωσία και τη Γερμανία , ο Kaczyński τόνισε τα εξασθενημένα μέτρα ασφαλείας υπό την τρέχουσα κυβέρνηση.
Επέκρινε επίσης ότι επιτρέπεται η είσοδος σε ακτιβιστές που βοηθούν μετανάστες που στέλνουν οι αρχές της Λευκορωσίας.
«Σήμερα, τα σύνορα προστατεύονται λιγότερο από ό,τι υπό τη διακυβέρνηση του PiS», είπε ο Kaczyński στους υποστηρικτές του.
Ο Kaczyński τόνισε την ανάγκη για ένα δημοψήφισμα ως εθνικό καθήκον, που θυμίζει το τελευταίο δημοψήφισμα που διεξήχθη ταυτόχρονα με τις βουλευτικές εκλογές της 15ης Οκτωβρίου 2023.

Ο λαός της Πολωνίας... απάντησε!

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε το Σάββατο από την εφημερίδα Rzeczpospolita, το 58,6% των Πολωνών απάντησαν θετικά στην ερώτηση:
«Πιστεύετε ότι η Πολωνία απειλείται από αυξημένη εισροή μεταναστών λόγω της υιοθέτησης του συμφώνου μετανάστευσης από την Ευρωπαϊκή Ένωση;».
Σημαντικά λιγότεροι, μόνο το 20,5% των ερωτηθέντων, απάντησε αρνητικά.
Εν τω μεταξύ, συνολικά το 14,4% δεν είχε γνώμη και το 6,5% δεν είχε ακούσει καθόλου για το σύμφωνο μετανάστευσης.
Το σύμφωνο της ΕΕ για τη μετανάστευση ορίζει ότι τα κράτη μέλη πρέπει να επιλέξουν μεταξύ της συμφωνίας να μετεγκαταστήσουν και να δεχθούν μετανάστες ή να καταβάλουν μια πληρωμή στον προϋπολογισμό της ΕΕ που ονομάζεται «συνεισφορά αλληλεγγύης».
Οι φορολογούμενοι θα πρέπει να πληρώσουν 20.000 για κάθε παράνομο μετανάστη που δεν δέχεται η χώρα. 
Η διαδικασία «αποδοχή ή πληρωμή» αναφέρεται μερικές φορές από τα μέσα ενημέρωσης και τους πολιτικούς ως «εθελοντική αλληλεγγύη».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης