Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ρωσία διεύρυνε τη «μαύρη» λίστα με εκπροσώπους της ΕΕ - Απαγορεύεται η είσοδος στη χώρα, μετά την... κλοπή του αιώνα

Η Ρωσία διεύρυνε τη «μαύρη» λίστα με εκπροσώπους της ΕΕ - Απαγορεύεται η είσοδος στη χώρα, μετά την... κλοπή του αιώνα
Όπως σημείωσε επίσης το υπουργείο, «η Ρωσία επιβεβαιώνει ότι οποιεσδήποτε μη φιλικές ενέργειες εκ μέρους των δυτικών χωρών δεν θα μείνουν χωρίς την κατάλληλη απάντηση»
Η Ρωσία, ως απάντηση στο 14ο πακέτο κυρώσεων της ΕΕ, έχει διευρύνει σημαντικά τον κατάλογο των εκπροσώπων των ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων και των χωρών μελών της ΕΕ στους οποίους απαγορεύεται η είσοδος στη Ρωσα, σύμφωνα με ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.
«Σε απάντηση σε αυτά τα εχθρικά βήματα, η ρωσική πλευρά έχει διευρύνει σημαντικά τον κατάλογο των εκπροσώπων των ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων και των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίοι, σύμφωνα με τον Ομοσπονδιακό Νόμο «Σχετικά με τη διαδικασία εξόδου από τη Ρωσική Ομοσπονδία και εισόδου στη Ρωσική Ομοσπονδία» με ημερομηνία 15 Αυγούστου 1996 No. 114-FZ, απαγορεύεται η είσοδος στο έδαφος του κράτους μας», ανέφερε το διπλωματικό τμήμα.
Όπως διευκρίνισε το υπουργείο Εξωτερικών, πρόκειται για εκπροσώπους υπηρεσιών επιβολής του νόμου, κυβερνητικούς και εμπορικούς οργανισμούς χωρών της ΕΕ, πολίτες χωρών μελών της ΕΕ που είναι υπεύθυνοι για την παροχή στρατιωτικής βοήθειας στο καθεστώς του Κιέβου. Επιπλέον, συνέχισε το Υπουργείο Εξωτερικών, «σχετικά με υπαλλήλους ευρωπαϊκών δομών και κυβερνητικών υπηρεσιών των χωρών της ΕΕ που εμπλέκονται στη δίωξη Ρώσων αξιωματούχων για «παράνομες συλλήψεις και απομάκρυνση ατόμων από ουκρανικά εδάφη», που ασχολούνται με τη δημιουργία «ειδικού δικαστήριο» κατά της ρωσικής ηγεσίας, υποστηρίζοντας τη δήμευση ρωσικών κρατικών περιουσιακών στοιχείων ή τη χρήση των κερδών από αυτά προς όφελος του καθεστώτος του Κιέβου, που είναι υπεύθυνο για την επιβολή κυρώσεων κατά της Ρωσίας και προσπαθεί να υπονομεύσει τις σχέσεις της με άλλα κράτη, πολιτικούς ακτιβιστές και εκπροσώπους της επιστημονική κοινότητα που έχουν «διακριθεί» με τη ρητορική τους».
«Η λίστα της ρωσικής απάντησης περιλαμβάνει επίσης εκπροσώπους του Συμβουλίου της Ευρώπης, μέλη των νομοθετικών συνελεύσεων των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και εθνικές αντιπροσωπείες στο PACE, οι οποίοι συστηματικά  εξαπολύουν επιθετικές δηλώσεις κατά της Ρωσικής Ομοσπονδίας», ανέφερε το υπουργείο.
Όπως σημείωσε επίσης το υπουργείο, «η Ρωσία επιβεβαιώνει ότι οποιεσδήποτε μη φιλικές ενέργειες εκ μέρους των δυτικών χωρών δεν θα μείνουν χωρίς την κατάλληλη απάντηση».
Το Υπουργείο Εξωτερικών επεσήμανε επίσης ότι η ΕΕ «συνεχίζει την συγκρουσιακή της πολιτική» έναντι της Ρωσικής Ομοσπονδίας και τα μονομερή περιοριστικά μέτρα «είναι παράνομα από διεθνή νομική άποψη, καθώς εκτελούνται παρακάμπτοντας το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, είναι απολύτως μάταια και μόνο υπονομεύουν την εμπιστοσύνη των κρατών της Παγκόσμιας Πλειοψηφίας στην ΕΕ».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης