Τελευταία Νέα
Διεθνή

Άτακτη οπισθοχώρηση Macron υπό την πίεση της Le Pen - «Δεν θα στείλουμε στρατεύματα στην Ουκρανία στο άμεσο μέλλον»

Άτακτη οπισθοχώρηση Macron υπό την πίεση της Le Pen - «Δεν θα στείλουμε στρατεύματα στην Ουκρανία στο άμεσο μέλλον»
Ο Γάλλος πρόεδρος διευκρίνισε ότι κατανοεί τις ανησυχίες εκείνων που «φοβούνται ότι η σύγκρουση μπορεί να εξαπλωθεί στη Γαλλία
Το Παρίσι δεν θα στείλει Γάλλους στρατιώτες  για να πολεμήσουν στην Ουκρανία στο άμεσο μέλλον, τονίζει ο Emmanuel Macron, υπό την πίεση της Marine Le Pen, η οποία προηγείται στις δημοσκοπήσεις με συντριπτική διαφορά έναντι του Γάλλου προέδρου.
«Δεν νομίζω ότι ο πόλεμος θα έρθει στο έδαφός μας, θέλω να σας καθησυχάσω. Δεν θα εμπλακούμε σε εχθροπραξίες στο έδαφος της Ουκρανίας αμέσως, μπορώ να σας διαβεβαιώσω», μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο δηλώσεις του προέδρου της Γαλλίας στο Generation Do it Yourself podcast.
Ο Γάλλος πρόεδρος διευκρίνισε ότι κατανοεί τις ανησυχίες εκείνων που «φοβούνται ότι η σύγκρουση μπορεί να εξαπλωθεί στη Γαλλία».
Επισημαίνεται ότι μετά από μια διάσκεψη για την Ουκρανία στο Παρίσι στις 26 Φεβρουαρίου, ο Γάλλος πρόεδρος είχε υποστηρίξει ότι οι συμμετέχοντες εξέτασαν το ενδεχόμενο αποστολής χερσαίων στρατευμάτων στην Ουκρανία. Αν και δεν επετεύχθη συναίνεση, άφησε διάπλατα ανοιχτό το παράθυρο για ένα τέτοιο σενάριο στο μέλλον.
Αργότερα, επανέλαβε ότι το θέμα της αποστολής στρατευμάτων στην Ουκρανία θα μπορούσε να τεθεί ξανά εάν το Κίεβο το ζητήσει σε περίπτωση που «οι ρωσικές δυνάμεις διαπεράσουν την πρώτη γραμμή», ενώ ακολούθως η Le Monde αναφέρθηκε στις προθέσεις του Macron να σχηματίσει έναν συνασπισμό της ΕΕ για να στείλει εκπαιδευτές στην Ουκρανία.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης