Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κομισιόν κατά Microsoft: Το Teams παραβιάζει τους αντιμονοπωλιακούς κανόνες

Κομισιόν κατά Microsoft: Το Teams παραβιάζει τους αντιμονοπωλιακούς κανόνες
Αφού η Κομισιόν ξεκίνησε την έρευνα το 2023, η Microsoft εισήγαγε αλλαγές
Σχετικά Άρθρα
Η Microsoft παραβίασε τους αντιμονοπωλιακούς κανόνες της ΕΕ συνδέοντας την πλατφόρμα τηλεδιάσκεψης Teams με τα προϊόντα Office 365 και Microsoft 365 (τον Απρίλιο 2019), αποφάνθηκε σήμερα 25/6 η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
«Η Επιτροπή ανησυχεί ότι η Microsoft ενδέχεται να έχει παραχωρήσει στο Teams πλεονέκτημα διανομής, μη δίνοντας στους πελάτες την επιλογή εάν θα αποκτήσουν ή όχι πρόσβαση στο Teams κατά την εγγραφή τους στις εφαρμογές παραγωγικότητας SaaS», αναφέρεται στην ανακοίνωση της Κομισιόν, η οποία ξεκίνησε έρευνα τον περασμένο Ιούλιο.
Περιορίζοντας τη λειτουργικότητα μεταξύ των προσφορών των ανταγωνιστών, ο τεχνολογικός κολοσσός εμπόδισε επίσης τους ανταγωνιστές, γεγονός που θα μπορούσε να έχει ως αποτέλεσμα οι πελάτες να αντιμετωπίσουν μειονέκτημα, υπογραμμίζει η Κομισιόν.
Αφού η Κομισιόν ξεκίνησε την έρευνα το 2023, η Microsoft εισήγαγε αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο διανέμει το Teams, διαχωρίζοντας τα δύο προγράμματα. Ωστόσο, τα προκαταρκτικά πορίσματα του εκτελεστικού οργάνου δείχνουν ότι οι αλλαγές αυτές δεν αρκούν για την αντιμετώπιση των ανησυχιών και ότι απαιτούνται περισσότερες αλλαγές στη συμπεριφορά της Microsoft για την αποκατάσταση του ανταγωνισμού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης