Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Γερμανία σχεδιάζει να παραγγείλει βλήματα πυροβολικού αξίας 15 δισ. ευρώ

Η Γερμανία σχεδιάζει να παραγγείλει βλήματα πυροβολικού αξίας 15 δισ. ευρώ

Αυτή είναι η δεύτερη μεγάλης κλίμακας συμφωνία προμήθειας πυρομαχικών

Σχετικά Άρθρα

Το γερμανικό Υπουργείο Άμυνας σχεδιάζει να παραγγείλει πάνω από 2 εκατομμύρια βλήματα πυροβολικού για την αναπλήρωση των αποθεμάτων της Bundeswehr, με το κόστος προμήθειας να αγγίζει δυνητικά τα 15 δισεκατομμύρια ευρώ.
Αυτές οι πληροφορίες προέρχονται από το Spiegel, επικαλούμενο τις πηγές του.
Ο υπουργός Άμυνας φέρεται να υπέβαλε σχέδιο συμφωνίας με τους κατασκευαστές Diehl Defense και Nammo Raufoss στην επιτροπή προϋπολογισμού της Bundestag.
Το έγγραφο περιγράφει την προμήθεια έως και 2,35 εκατομμυρίων βλημάτων πυροβολικού των 155 χιλιοστών, με τη μέγιστη αξία της συμφωνίας να αγγίζει ενδεχομένως τα 15 δισεκατομμύρια ευρώ, κάτι που το Spiegel περιγράφει ως «ρεκόρ».
Αυτοί οι όγκοι πρόκειται να παραχθούν έως το 2030.
Αρχικά, ωστόσο, η Γερμανία σκοπεύει να παραγγείλει 200.000 οβίδες για την αναπλήρωση των αποθεμάτων.
Το έγγραφο αναφέρει επίσης ότι βάσει αυτής της συμφωνίας, τα μέλη του ΝΑΤΟ μπορούν να παραγγείλουν επιπλέον ποσότητες, με το συνολικό πλαίσιο να επιτρέπει την αγορά 2,3 εκατομμυρίων οβίδων.
Ο Pistorius στοχεύει να εξασφαλίσει ότι οι κατασκευαστές θα έχουν κίνητρα να δημιουργήσουν πρόσθετες γραμμές παραγωγής και να αυξήσουν την παραγωγή στη Γερμανία.
Το Υπουργείο Οικονομικών συμμερίζεται αυτήν την προσέγγιση.
Αυτή είναι η δεύτερη μεγάλης κλίμακας συμφωνία προμήθειας πυρομαχικών, μετά από σύμβαση με τη Rheinmetall αξίας έως και 8,5 δισεκατομμυρίων ευρώ, η οποία προορίζεται να τονώσει την έναρξη νέας παραγωγής στην Κάτω Σαξονία.
Η επιτροπή προϋπολογισμού αναμένεται να συζητήσει την πρόταση στο άμεσο μέλλον.
Τα κόμματα του συνασπισμού υποστηρίζουν γενικά τέτοιες μεγάλες παραγγελίες, αλλά μπορεί να έχουν ερωτήσεις σχετικά με το ότι το Υπουργείο Άμυνας προτείνει μια άλλη συμφωνία χωρίς ακριβείς εγγυήσεις χρηματοδότησης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης