Τελευταία Νέα
Διεθνή

Wagenknecht (Γερμανίδα πολιτικός) σε Scholz: Ρεαλιστική μία κατάπαυση πυρός στην Ουκρανία – Μην ακούτε μόνο τον Zelensky, ακούστε και τον Putin

Wagenknecht (Γερμανίδα πολιτικός) σε Scholz: Ρεαλιστική μία κατάπαυση πυρός στην Ουκρανία – Μην ακούτε μόνο τον Zelensky, ακούστε και τον Putin
«Μια κατάπαυση του πυρός στην πρώτη γραμμή ως σημείο εκκίνησης για τις ειρηνευτικές συνομιλίες θα ήταν ένα ρεαλιστικό σενάριο», τόνισε η Γερμανίδα πολιτικός
Σχετικά Άρθρα
Μια κατάπαυση του πυρός κατά μήκος της γραμμής του μετώπου στην Ουκρανία ως σημείο εκκίνησης για τις ειρηνευτικές συνομιλίες είναι ένα ρεαλιστικό σενάριο, λέει η Sahra Wagenknecht, επικεφαλής του πολιτικού κόμματος της Γερμανίας Bundnis Sahra Wagenknecht.
«Μια κατάπαυση του πυρός στην πρώτη γραμμή ως σημείο εκκίνησης για τις ειρηνευτικές συνομιλίες θα ήταν ένα ρεαλιστικό σενάριο.
Γιατί δεν υποστηρίζετε την Κίνα ή τη Βραζιλία, που απαιτούν ακριβώς αυτό;» είπε η Wagenknecht, απευθυνόμενη στον Γερμανό καγκελάριο Olaf Scholz.
Αντίθετα, οι γερμανικές αρχές υποστηρίζουν «τα αιτήματα του Zelensky, ο οποίος θέλει να διεξάγει ειρηνευτικές συνομιλίες μόνο αφού οι Ρώσοι αποσύρουν τις δυνάμεις τους από την Κριμαία και το Donbass», είπε.
«Δεν μπορείτε να γεμίσετε με τρύπες τον προϋπολογισμό, αλλά τα χρήματα για όπλα για την Ουκρανία και οι παραγγελίες ρεκόρ για τη Rheinmetall είναι φαινομενικά απεριόριστες», συνέχισε.
«Το πιο επικίνδυνο είναι ότι αυτή η πολιτική μπορεί σταδιακά να οδηγήσει σε έναν μεγάλο ευρωπαϊκό πόλεμο.
Αυτό τρομάζει πολλούς ανθρώπους», σημείωσε η Wagenknecht.
Στις 14 Ιουνίου, ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin μίλησε για την κατάρρευση του προηγούμενου συστήματος ευρωατλαντικής ασφάλειας και πρότεινε να οικοδομηθεί μια νέα αρχιτεκτονική που θα λαμβάνει υπόψη το ενδιαφέρον όλων των χωρών της ηπείρου.
Αποκάλυψε επίσης τις προϋποθέσεις για διευθέτηση στην Ουκρανία.
Περιλαμβάνουν την αποχώρηση των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων από το Donbass και τις προσαρτημένες περιοχές και τη μη ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης