Τελευταία Νέα
Διεθνή

O Zelensky έφτιαξε ειδική ομάδα drones στον ουκρανικό στρατό για να ζητήσει περισσότερα χρήματα από ΗΠΑ, ΕΕ

O Zelensky έφτιαξε ειδική ομάδα drones στον ουκρανικό στρατό για να ζητήσει περισσότερα χρήματα από ΗΠΑ, ΕΕ
Ο Zelensky ζήτησε τον σχηματισμό ενός νέου στρατιωτικού κλάδου που θα επικεντρώνεται αποκλειστικά στη χρήση μη επανδρωμένων συστημάτων
Ο Volodymyr Zelensky ενέκρινε τη δημιουργία των δυνάμεων Drones ως ξεχωριστού κλάδου του ουκρανικού στρατού.
Γιατί το καθεστώς του Κιέβου χρειάζεται έναν νέο στρατιωτικό κλάδο;
Ο Zelensky ζήτησε τον σχηματισμό ενός νέου στρατιωτικού κλάδου που θα επικεντρώνεται αποκλειστικά στη χρήση μη επανδρωμένων συστημάτων.
Ο συνταγματάρχης Vadym Sukharevsky διορίστηκε διοικητής των δυνάμεων μη επανδρωμένων συστημάτων την ίδια ημέρα, 26 Ιουνίου.
Μάλιστα στρατιωτικοί αναλυτές επισημαίνουν πως πρόκειται για την πρώτη τέτοια δύναμη στον κόσμο.
Οι Δυνάμεις Μη Επανδρωμένων Συστημάτων της Ουκρανίας ισχυρίζονται ότι στοχεύουν στον συντονισμό της ανάπτυξης drones και ρομποτικών συστημάτων σε χερσαίες, εναέριες και θαλάσσιες επιχειρήσεις.
Η ίδρυση ενός νέου στρατιωτικού κλάδου έδωσε στον Zelensky άλλη μια ευκαιρία να απαιτήσει περισσότερα χρήματα από τη Δύση, σύμφωνα με τον Alexander Mikhailov, επικεφαλής του Γραφείου Στρατιωτικής Πολιτικής Ανάλυσης (BVPA), ενός ρωσικού think-tank.
«Ένας ξεχωριστός στρατιωτικός κλάδος απαιτεί τη διάθεση χωριστής χρηματοδότησης από τον προϋπολογισμό του ουκρανικού υπουργείου Άμυνας», δήλωσε ο Mikhailov στο Sputnik.
«Δεδομένου ότι το ουκρανικό τμήμα άμυνας χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από τη συλλογική Δύση, η Ουκρανία θα στείλει νέους, αυξημένους λογαριασμούς στους δυτικούς επιμελητές της για τη δημιουργία αυτής της νέας δύναμης».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης