Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Μια Ρωσίδα πράκτορας και πρώην μοντέλο έφερε τα πάνω-κάτω στην προεκλογική καμπάνια Le Pen - Bardella

Γαλλία: Μια Ρωσίδα πράκτορας και πρώην μοντέλο έφερε τα πάνω-κάτω στην προεκλογική καμπάνια Le Pen - Bardella
Το ζήτημα της Volokhova ανέκυψε στο προεκλογικό debate των υποψήφιων πρωθυπουργών
Αναστάτωση προκλήθηκε στην Εθνική Συσπείρωση της Marine Le Pen μετά την τοποθέτηση ενός πρώην μοντέλου που κατηγορείται να είναι Ρώσος πράκτορας στη θέση της συμβούλου ασφαλείας στην Ευρωβουλή.
Όπως μεταδίδει η Telegraph, η τοποθέτηση της 34χρονης Tamara Volokhova, επιφέρει ιδιαίτερη αμηχανία στο ακροδεξιό κόμμα, καθώς έχει υποσχεθεί να απαγορεύσει στους μετανάστες διπλής υπηκοότητας να λαμβάνουν κρατικές θέσεις-κλειδιά, αν έρθει στην εξουσία.
Ειδικότερα, κατά την διάρκεια τηλεοπτικής συζήτησης την Τρίτη, λίγες μέρες πριν από τις πρόωρες βουλευτικές εκλογές στη Γαλλία, ο υποψήφιος πρωθυπουργός του RN Jordan Bardella διερωτήθηκε σκωπτικά «Θα βάζατε έναν Γαλλο-Ρώσο επικεφαλής ενός πυρηνικού εργοστασίου; Δεν νομίζετε ότι αυτό είναι ένα θέμα εθνικού ενδιαφέροντος;», με τον νυν Πρωθυπουργό της χώρας Attal να του απαντάει κατονομάζοντας την Volokhova, μοντέλο από τη Μόσχα που έγινε σύμβουλος ασφαλείας του RN στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ενώ έχει διατελέσει και προσωπική βοηθός της Le Pen.
Ειδικότερα, η Τ. Volokhova έγινε πολίτης της Γαλλίας το 2020, παρά τη διαρροή έκθεσης από την DGSI (Γενική Διεύθυνση Εσωτερικής Ασφάλειας της Γαλλίας) που την κατονομάζει ως ύποπτη «πράκτορα επιρροής» που εργάζεται για τη Ρωσία και τον προεδρό της.
Από την πλευρά του, ο Bardella αντέτεινε πως σε αυτή την περίπτωση «δεν μιλάμε για πυρηνικό εργοστάσιο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης