Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τρόμος στη Δύση: Η Ρωσία κατασκευάζει το μεγαλύτερο αεροπλανοφόρο στον κόσμο 90.000 τόνων, για να μεταφέρει τα Su-57 Stealth

Τρόμος στη Δύση: Η Ρωσία κατασκευάζει το μεγαλύτερο αεροπλανοφόρο στον κόσμο 90.000 τόνων, για να μεταφέρει τα Su-57 Stealth
Με ένα τόσο μεγάλο και προηγμένο αεροπλανοφόρο η Μόσχα θα αποκτήσει την ικανότητα διαρκούς παρουσίας σε κρίσιμες περιοχές όλου του πλανήτη
Σχετικά Άρθρα
Η ρωσική απάντηση στις ΗΠΑ μεγαλειώδης:
Ένα πελώριο πολεμικό πλοίο, (aircraft carrier) εκτοπίσματος 70 με 90 χιλιάδων τόνων που θα μεταφέρει μαχητικά 5ης γενιάς Su-57 Stealth.
«Σήμερα, έχουμε Su-33 και MiG-29K/Cube. Στο μέλλον, το αεροπλανοφόρο μας θα πρέπει να είναι οπλισμένο με Su-57» είπε χαρακτηριστικά ο αντιναύαρχος Vladimir Pepelyaev.
Η ανάγκη για ένα αεροπλανοφόρο υπερβαίνει τον αριθμό των άλλων πλοίων που διαθέτει το ρωσικό ναυτικό. Ως μία από τις μεγαλύτερες και ισχυρότερες στρατιωτικές δυνάμεις στον κόσμο, η Ρωσία δεν διαθέτει αεροπλανοφόρο.
Αντιθέτως, οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν 11 και η Κίνα διαθέτει τρεις.
Με ένα τόσο μεγάλο και προηγμένο αεροπλανοφόρο η Μόσχα θα αποκτήσει την ικανότητα διαρκούς παρουσίας σε κρίσιμες περιοχές όλου του πλανήτη, όπως επίσης και την ευκαιρία να προβάλει την στρατιωτική της ισχύ διεθνώς. 
Όταν ρωτήθηκε για τον αριθμό των αεροπλανοφόρων που απαιτούνται για το ρωσικό ναυτικό, ο πρώην αντιναύαρχος πρότεινε ότι θα απαιτούνταν τουλάχιστον τέσσερα αεροπλανοφόρα: δύο για τον Στόλο του Ειρηνικού και δύο για τον Βόρειο Στόλο.
Ο αντιναύαρχος Pepelyaev έχει μιλήσει για την ανάγκη ύπαρξης ενός αερομεταφορέα για την καταπολέμηση των απειλών στη θάλασσα. Νωρίτερα υποστήριξε την ανάγκη για τη Ρωσία να διατηρήσει ισχυρή ναυτική παρουσία σε βασικές περιοχές και να προβάλει ισχύ παγκοσμίως.
Υποστήριξε επίσης ότι τα αεροπλανοφόρα ήταν απαραίτητα για την προβολή ισχύος και τη διασφάλιση της εθνικής ασφάλειας σε ένα ολοένα και πιο περίπλοκο γεωπολιτικό τοπίο.
Ειδικά εάν οπλιστούν με μία ναυτική έκδοση του μαχητικού χαμηλής παρατηρησιμότητας Su-57, τα ρωσικά πλοία θα είναι πανίσχυρα.
SU-57-1.webp
Ναυτική υπερδύναμη 

Η Ρωσία ξόδεψε χρήματα σε υποβρύχια, αντιτορπιλικά, φρεγάτες και καταδρομικά, τα οποία συνέβαλαν στο να γίνει η Ρωσία μια τρομερή ναυτική δύναμη.
Η Μόσχα έχει τον πιο διαφοροποιημένο στόλο υποβρυχίων στον κόσμο.
Ως κρίσιμο συστατικό της στρατηγικής της αποτροπής, πιστεύει ότι ορισμένα από αυτά τα υποβρύχια είναι ικανά να εκτοξεύουν βαλλιστικούς πυραύλους με πυρηνικές κεφαλές.
ypovrixio-in.jpg
Σε αντίθεση με τα ρωσικά σχέδια, οι ΗΠΑ έχουν ήδη αναπτύξει και αναθέσει το μεγαλύτερο αεροπλανοφόρο στον κόσμο: το USS Gerald R. Ford. Είναι το μεγαλύτερο πολεμικό πλοίο στον κόσμο και διαθέτει εξαιρετικές διαστάσεις, με μήκος 1.092 πόδια (333 μέτρα), με ακτίνα 256 ποδιών (78 μέτρα) στο θάλαμο πτήσης και ύψος 250 πόδια (76 μέτρα).
The-USS-Gerald-R.-Ford-sails-inside-the-Arctic-Circle-Photo-NATO-JFC-Norfolk.jpeg
Ο πρώην αναπληρωτής αρχηγός του Γενικού Επιτελείου του Ρωσικού Ναυτικού αποκάλυψε σχέδια νωρίτερα αυτό το έτος για την ανάπτυξη μιας ναυτικής παραλλαγής του μαχητικού αεροσκάφους Su-57 για μελλοντικές επιχειρήσεις αερομεταφορέων.
Η Ρωσία έχει αναπτύξει μερικά αεριωθούμενα αεροσκάφη με δυνατότητα μεταφοράς, αλλά η αποτελεσματικότητά τους έχει αποδειχθεί περιορισμένη. Το Yak-38, για παράδειγμα, εισήχθη στα μέσα της δεκαετίας του 1970 ως το πρώτο αεροσκάφος μεταφοράς για τα αεροπλάνα της κατηγορίας Κιέβου.
Η αποκάλυψη των σχεδίων της Ρωσίας συμπίπτει με την ανάπτυξη από την Κίνα του μαχητικού stealth J-35, μιας παραλλαγής του FC-31 που βασίζεται σε αερομεταφορέα, ειδικά σχεδιασμένη για επιχειρήσεις σε κινεζικά αεροπλανοφόρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης