Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στους Ρώσους το χωριό Razdolovka - Σαρωτική επέλαση στο Donetsk από τα ρωσικά στρατεύματα

Στους Ρώσους το χωριό Razdolovka - Σαρωτική επέλαση στο Donetsk από τα ρωσικά στρατεύματα
Η ρωσική επέλαση συνεχίζεται ενεργά, την ώρα που οι Ουκρανικές δυνάμεις αποδεκατίζονται
«Μονάδες της Νότιας Ομάδας Δυνάμεων απελευθέρωσαν το χωριό Razdolovka στη Λαϊκή Δημοκρατία του Donetsk (DPR) και κατέλαβαν πιο πλεονεκτικές θέσεις», ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
Η ρωσική επέλαση συνεχίζεται ενεργά την ώρα που οι Ουκρανικές δυνάμεις αποδεκατίζονται.

Σαρωτική προέλαση Ρώσων στο Donetsk… χάρη στα τανκ T-80BVM και T-90 Proryv

Στην τεράστια συνδρομή που έχουν τα ρωσικά άρματα μάχης T-80BVM και T-90 Proryv στην προέλαση του ρωσικού στρατού στο νότιο Donetsk αναφέρεται το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.
«Τα ρωσικά στρατεύματα προελαύνουν στη νότια κατεύθυνση του Donetsk σχεδόν σε ολόκληρη την πρώτη γραμμή και τα σύγχρονα τανκ διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο σε αυτό» επισημαίνει το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
Συγκεκριμένη αναφορά γίνεται στα πληρώματα των αρμάτων μάχης T-80BVM και T-90 Proryv της στρατιωτικής δύναμης «Ανατολή», τα οποία εξαπολύουν απευθείας πυρά, εξολοθρεύοντας τα προπύργια και τις οχυρωματικές θέσεις των Ουκρανών κοντά στο Ugledar, στο νότιο Donetsk, επισημαίνοντας πως πλέον τα πυρά των τανκ στοχεύουν εχθρικές θέσεις κοντά στην πόλη.
Όπως αναφέρεται, τα άρματα μάχης προσφέρουν κάλυψη των χερσαίων δυνάμεων, οι οποίες υπό αυτήν την ασπίδα προστασίας, μπορούν να κινούνται με σχετική ασφάλεια κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων τους.
Το τανκ T-80BVM σχεδιάστηκε για να λειτουργεί σε έντονες συνθήκες κάτω από ισχυρά εχθρικά πυρά.
Το T-80BVM που κατασκευάστηκε πριν από ένα χρόνο έχει αναβαθμιστεί με βάση την εμπειρία της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία.
Η ισχυρή θωράκιση του άρματος, του επιτρέπουν να λειτουργεί εντός της περιοχής άμεσης ορατότητας του εχθρού.
«Εάν το τανκ δεχτεί ένα χτύπημα αλλά ο στόχος δεν έχει επιτευχθεί, το πλήρωμα θα επιχειρήσει να τον εκπληρώσει.
Δηλαδή, το πλήρωμα θα πρέπει να μετακινηθεί από τη μια θέση στην άλλη και να επιτύχει τον στόχο που του έχει ανατεθεί και μόνο μετά από αυτό να επιστρέψει στα μετόπισθεν» τόνισε διοικητής τανκ με το διακριτικό Sokol.
Επιπλέον, τα τανκ αυτά επιχειρούν καλά και στο απόλυτο σκοτάδι.
Δεν είναι τυχαίο ότι πραγματοποιούν τις περισσότερες επιδρομές τους στη γραμμή εμπλοκής ακριβώς τη νύχτα.
«Ένα νυχτερινό θέαμα αποδίδει υπέροχα, ιδιαίτερα όταν προχωράς, όλα φαίνονται ξεκάθαρα και χτυπάς τον στόχο», είπε Ρώσος πυροβολητής τανκ με το διακριτικό κλήσης Petrukha.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης