Τελευταία Νέα
Διεθνή

Χαστούκι στον Netanyahu: Το 66% του λαού δηλώνει κατά του και ζητά άμεση κατάπαυση του πυρός στη Γάζα

Χαστούκι στον Netanyahu: Το 66% του λαού δηλώνει κατά του και ζητά άμεση κατάπαυση του πυρός στη Γάζα
Μια άλλη δημοσκόπηση της εφημερίδας Maariv είχε τον Benny Gantz, ο οποίος είναι επικεφαλής του Κόμματος Εθνικής Ενότητας, να κερδίζει
Σχετικά Άρθρα

Τα δύο τρίτα του ισραηλινού κοινού τάσσονται υπέρ της αποχώρησης του πρωθυπουργού Benjamin Netanyahu από την πολιτική και της μη υποψηφιότητας για νέα θητεία, σύμφωνα με δημοσκόπηση.
Η δημοσκόπηση διεξήχθη την Παρασκευή από το ισραηλινό ιδιωτικό Channel 12, το οποίο έδειξε ότι το 66% των ερωτηθέντων θέλει ο Benjamin Netanyahu, 74 ετών, να αποσυρθεί και να μην είναι υποψήφιος για έβδομη θητεία ως πρωθυπουργός.
Το 27% των ερωτηθέντων τον υποστηρίζει να παραμείνει στην εξουσία και να θέσει υποψηφιότητα για μια νέα θητεία.
Μια άλλη δημοσκόπηση της εφημερίδας Maariv είχε τον Benny Gantz, ο οποίος είναι επικεφαλής του Κόμματος Εθνικής Ενότητας, να κερδίζει τον Benjamin Netanyahu για την πρωθυπουργική θέση.
Δεδομένης της απροθυμίας του πρωθυπουργού να πραγματοποιήσει πρόωρες εκλογές, δεν υπάρχουν επικείμενες προοπτικές ψηφοφορίας στο Ισραήλ, το οποίο έχει αντιμετωπίσει διεθνή καταδίκη εν μέσω του συνεχιζόμενου βάναυσου πολέμου στην πολιορκημένη Γάζα από τον Οκτώβριο.

Επίμονες διαμαρτυρίες

Ο Ισραηλινός αντιμετωπίζει εκτεταμένες διαδηλώσεις στο Ισραήλ από τις 7 Οκτωβρίου που η Hamas έπιασε το καθεστώς και τις υπηρεσίες πληροφοριών και κατέστρεψε το κύρος τους.
Οι διαδηλωτές τον πίεζαν να συνάψει συμφωνία ανταλλαγής ομήρων - κρατουμένων με την παλαιστινιακή αντιστασιακή ομάδα Hamas και να τερματίσει τον πόλεμο στην πολιορκημένη Γάζα.
Αλλά ακόμη και πριν ξεκινήσει τον γενοκτονικό πόλεμο στη Γάζα, ο Ισραηλινός αντιμετώπισε μεγάλες διαμαρτυρίες για τα αμφιλεγόμενα σχέδιά του για δικαστική αναθεώρηση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης