Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Περάστε!» - Η Φινλανδία έδωσε πρόσβαση στον αμερικανικό στρατό για 15 στρατιωτικές βάσεις - Ποια δικαιώματα αποκτά

«Περάστε!» - Η Φινλανδία έδωσε πρόσβαση στον αμερικανικό στρατό για 15 στρατιωτικές βάσεις - Ποια δικαιώματα αποκτά
Η κίνηση επιτρέπει στις ΗΠΑ να τοποθετούν αμυντικό εξοπλισμό, προμήθειες, εξοπλισμό και στρατιωτικό προσωπικό σε αυτές τις τοποθεσίες
Η Φινλανδία και οι Ηνωμένες Πολιτείες υπέγραψαν συμφωνία αμυντικής συνεργασίας βάσει της οποίας ο αμερικανικός στρατός θα έχει πρόσβαση σε 15 στρατιωτικές βάσεις στο φινλανδικό έδαφος.
Η απόφαση εγκρίθηκε ομόφωνα από το φινλανδικό κοινοβούλιο.
Η κίνηση επιτρέπει στις ΗΠΑ να τοποθετούν αμυντικό εξοπλισμό, προμήθειες, εξοπλισμό και στρατιωτικό προσωπικό σε αυτές τις τοποθεσίες.
Ορισμένες από τις βάσεις θα είναι διαθέσιμες για χρήση από άλλες χώρες του ΝΑΤΟ, αλλά ορισμένες εγκαταστάσεις είναι αποκλειστικά για αμερικανικά στρατεύματα.
Σύμφωνα με το φινλανδικό τηλεοπτικό κανάλι Yle, το μέτρο οφείλεται στην αυξανόμενη απειλή από τη Ρωσία και στοχεύει στην ενίσχυση των αμυντικών δυνατοτήτων της Φινλανδίας και του ΝΑΤΟ στην περιοχή.
Η μόνιμη παρουσία αμερικανικών στρατευμάτων στις φινλανδικές βάσεις θα αποτελέσει σημαντικό στοιχείο αποτροπής και ενίσχυσης της συλλογικής ασφάλειας.
Η συμφωνία παρέχει στις Ηνωμένες Πολιτείες σημαντικές ευκαιρίες να αναπτύξουν τις δυνάμεις τους σε στρατηγικές τοποθεσίες. Το σχέδιο περιλαμβάνει όχι μόνο τη χρήση της υπάρχουσας υποδομής, αλλά και τη δυνατότητα δημιουργίας νέων εγκαταστάσεων για την κάλυψη των τρεχουσών και μελλοντικών αμυντικών αναγκών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης