Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία κατά Συντηρητικών στη Βρετανία: Φάρσα τα περί παρέμβασης στις εκλογές και... έλλειψη φαντασίας

Ρωσία κατά Συντηρητικών στη Βρετανία: Φάρσα τα περί παρέμβασης στις εκλογές και... έλλειψη φαντασίας
Η Ρωσία διαμηνύει ότι "η Μόσχα, σε αντίθεση με το Ηνωμένο Βασίλειο και άλλους δυτικούς, δεν συνηθίζει να παρεμβαίνει στις εσωτερικές υποθέσεις άλλων κυρίαρχων κρατών"
Η Ρωσία διαψεύδει τα δημοσιεύματα που την θέλουν να παρεμβαίνει στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές στο Ηνωμένο Βασίλειο την Πέμπτη 4/7, καθώς οι φήμες αυτές είναι τα ίδια παλιά κουρασμένα συνθήματα που χαρακτηρίζουν το κυβερνών Συντηρητικό Κόμμα, αναφέρεται σε ανακοίνωση της ρωσικής πρεσβείας στο Ηνωμένο Βασίλειο.
"Απορρίπτουμε κατηγορηματικά κάθε εικασία περί πρόθεσης της Ρωσίας να παρέμβει στην προεκλογική εκστρατεία στη Μεγάλη Βρετανία, η οποία διαδίδεται κυρίως από την ηγεσία του Συντηρητικού Κόμματος, καθώς και από μέσα ενημέρωσης που την υποδύονται.
Τέτοιου είδους εικασίες καταδεικνύουν περίτρανα την έλλειψη φαντασίας που μαστίζει τους Συντηρητικούς προς το τέλος της θητείας τους - φαίνεται ότι δεν έχουν απολύτως τίποτα άλλο να προσελκύσουν ψηφοφόρους και τίποτα άλλο να στηρίξουν τα καταρρέοντα ποσοστά τους εκτός από φθαρμένα ψεύδη.
Έτσι, αυτό που απομένει είναι να κάνουν υποθέσεις για το τι "θέλει" ή "δεν θέλει" η Ρωσία σε σχέση με το αποτέλεσμα των εκλογών.
Πιστεύουμε ότι οι απλοί Βρετανοί πολίτες έχουν ήδη κουραστεί από αυτή την κουραστική φάρσα", δήλωσε η πρεσβεία.

«Δεν παρεμβαίνουμε σε άλλα κυρίαρχα κράτη»

Το διπλωματικό πρακτορείο σημείωσε ότι "η Ρωσία, σε αντίθεση με το Ηνωμένο Βασίλειο και άλλους δυτικούς, δεν συνηθίζει να παρεμβαίνει στις εσωτερικές υποθέσεις άλλων κυρίαρχων κρατών".
"Η χειραγώγηση, η κοινωνική μηχανική, οι έγχρωμες επαναστάσεις και τα πραξικοπήματα δεν είναι οι δικές μας μέθοδοι, αλλά η πρακτική των ΗΠΑ και των δορυφόρων τους. Επιπλέον, δεν τρέφουμε αυταπάτες: όποιο από τα κύρια κόμματα του Ηνωμένου Βασιλείου και αν έρθει στην εξουσία, η αντιρωσική πολιτική που διεξάγεται κρυφά και με τις ευλογίες της Ουάσινγκτον, θα συνεχιστεί.
Σε αυτό το ζήτημα, που αποτελεί φαινομενική προτεραιότητα για τη συλλογική Δύση, οι τοπικοί ψηφοφόροι δεν έχουν καμία επιλογή και δεν θα έχουν σύντομα", πρόσθεσε η πρεσβεία.

Τι ισχυρίζεται το Συντηρητικό Κόμμα

Όπως ανέφεραν οι Sunday Times στις 29 Ιουνίου, ο πρόεδρος του Συντηρητικού Κόμματος Richard Holden απαίτησε να ξεκινήσει έρευνα για τους ισχυρισμούς των μέσων ενημέρωσης σχετικά με την υποτιθέμενη ανάμειξη ξένων φιλορώσων μπλόγκερ στις βουλευτικές εκλογές της χώρας.
Οι δηλώσεις του έγιναν αφού το ABC της Αυστραλίας ενημέρωσε ότι βρήκε στο Facebook (το οποίο απαγορεύεται στη Ρωσία λόγω της ιδιοκτησίας του από τη Meta, μια χαρακτηρισμένη εξτρεμιστική οργάνωση) πέντε λογαριασμούς οι οποίοι φέρονται να διέδιδαν "φιλορωσικές αφηγήσεις του Κρεμλίνου" και εξέφραζαν την υποστήριξή τους στον Nigel Farage, τον ηγέτη του δεξιού λαϊκιστικού κόμματος Reform UK.
Σύμφωνα με το ABC, η πλειονότητα των διαχειριστών αυτών των σελίδων, οι οποίες έχουν οπαδούς που πλησιάζουν τα 200.000 άτομα, βρίσκονται στη Νιγηρία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης