Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σοβαρές καταγγελίες από Le Pen – Ο Macron ετοιμάζει «διοικητικό πραξικόπημα», τι συμβαίνει με την Εθνική Αστυνομία της Γαλλίας

Σοβαρές καταγγελίες από Le Pen – Ο Macron ετοιμάζει «διοικητικό πραξικόπημα», τι συμβαίνει με την Εθνική Αστυνομία της Γαλλίας
Θα εξετάσει το ενδεχόμενο αντικατάστασης του Γενικού Διευθυντή της Εθνικής Αστυνομίας αύριο, δηλαδή τέσσερις ημέρες πριν από τον δεύτερο γύρο των εκλογών
Σε σοβαρές καταγγελίες κατά του προέδρου της Γαλλίας, Emmanuel Macron, προχώρησε η επικεφαλής της κοινοβουλευτικής παράταξης της Εθνικής Συσπείρωσης (RN), Marine Le Pen, δηλώνοντας ότι εν μέσω της αποτυχίας του κόμματός του στις εκλογές προετοιμάζει ένα «διοικητικό πραξικόπημα».
Μιλώντας στο ραδιόφωνο France Inter, η Le Pen ανέφερε ότι «υπάρχουν φήμες ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα εξετάσει το ενδεχόμενο αντικατάστασης του Γενικού Διευθυντή της Εθνικής Αστυνομίας αύριο, δηλαδή τέσσερις ημέρες πριν από τον δεύτερο γύρο, αν και υποτίθεται ότι θα παρέμενε στη θέση του μέχρι το τέλος των Ολυμπιακών Αγώνων.
Το ίδιο ισχύει και για τον Διευθυντή της Εθνικής Χωροφυλακής», είπε η Le Pen.
Σύμφωνα με την Le Pen, σκοπός τέτοιων βιαστικών διορισμών είναι να αποτρέψουν τον ηγέτη του Εθνικού Ράλι Jordan Bardella από το να μπορέσει να κυβερνήσει τη χώρα «όπως θέλει» εάν το κόμμα κερδίσει την πλειοψηφία των ψήφων στον δεύτερο γύρο των βουλευτικών εκλογών και λάβει τη θέση του πρωθυπουργού.
«Πρόκειται για μια μορφή διοικητικού πραξικοπήματος», τόνισε η Le Pen.
Η εφημερίδα Journal du Dimanche έγραψε ότι ο Macron θα μπορούσε να αντικαταστήσει αυτούς τους αξιωματούχους βάζοντας τους συνεργάτες του στη θέση τους.
Εικάζεται ότι με αυτόν τον τρόπο ο πρόεδρος θέλει να περιορίσει την εξουσία ενός πιθανού πρωθυπουργού της αντιπολίτευσης.
Έχει αναφερθεί ότι ο Macron μπορεί επίσης να αντικαταστήσει ορισμένους νομάρχες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης