Τελευταία Νέα
Διεθνή

Φθορά και κούραση στον στρατό του Ισραήλ που θέλει εκεχειρία στη Γάζα - Οργισμένη αντίδραση από Netanyahu

Φθορά και κούραση στον στρατό του Ισραήλ που θέλει εκεχειρία στη Γάζα - Οργισμένη αντίδραση από Netanyahu
Ο ισραηλινός στρατός προσπαθεί να διατηρήσει τις δυνάμεις του σε περίπτωση που ξεσπάσει μεγαλύτερος πόλεμος με τη Hezbollah
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Benjamin Netanyahu, αντιδρώντας σε δημοσίευμα των New York Times, επιμένει ότι η χώρα του θα τερματίσει τον πόλεμο μόνο αφότου επιτύχει όλους τους στόχους του στη Γάζα.
Το ρεπορτάζ επικαλέστηκε ανώνυμες πηγές ασφαλείας που ανέφεραν ότι η ηγεσία του ισραηλινού στρατού θέλει μια εκεχειρία στη Γάζα, ακόμη κι αν διατηρήσει τη Hamas στην εξουσία του παλαιστινιακού θύλακα προς το παρόν.
«Δεν ξέρω ποια είναι αυτά τα τμήματα των IDF που δεν κατονομάζονται, αλλά είμαι εδώ για να το ξεκαθαρίσω κατηγορηματικά: Δεν θα συμβεί», ξεκαθάρισε σε εμφανώς οργισμένο τόνo o Ισραηλινός πρωθυπουργός σε δήλωση που δόθηκε στη δημοσιότητα από το γραφείο του.
«Θα τερματίσουμε τον πόλεμο μόνο αφού πετύχουμε όλους τους στόχους, συμπεριλαμβανομένης της εξάλειψης της Hamas και της απελευθέρωσης όλων των ομήρων μας».
Το ρεπορτάζ των Times έφερε, επίσης, στην επιφάνεια την πεποίθηση ανώτατων αξιωματικών ότι η κατάπαυση του πυρός είναι ο «γρηγορότερος τρόπος» για την απελευθέρωση των εναπομεινάντων Ισραηλινών αιχμαλώτων που κρατούνται στη Γάζα.
«Τουλάχιστον ορισμένα άρματα μάχης στη Γάζα δεν είναι γεμάτα με την πλήρη χωρητικότητα των οβίδων που συνήθως μεταφέρουν, καθώς ο στρατός προσπαθεί να διατηρήσει τα αποθέματά του σε περίπτωση που ξεσπάσει μεγαλύτερος πόλεμος με τη Hezbollah», τονίζουν οι NYT.
Παράλληλα, οι πηγές τους προσθέτουν ότι ο στρατός πρέπει να επανέλθει στα μάχιμα επίπεδά του πριν από έναν πιθανό πόλεμο με τη Hezbollah στον Λίβανο.

nyt_idf_truce.JPG

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης