Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επίδειξη δύναμης από τη Ρωσία στην ... αυλή των ΗΠΑ: Στις ακτές της Βενεζουέλας ο Βόρειος Στόλος

Επίδειξη δύναμης από τη Ρωσία στην ... αυλή των ΗΠΑ: Στις ακτές της Βενεζουέλας ο Βόρειος Στόλος
Οι κύριοι στόχοι του ταξιδιού είναι η επίδειξη της σημαίας και η διασφάλιση ναυτικής παρουσίας σε επιχειρησιακά σημαντικές περιοχές του Ατλαντικού Ωκεανού
Ένα απόσπασμα πλοίων του Βόρειου Στόλου, του πολεμικού ναυτικού της Ρωσίας,  εισήλθε κατά τρόπο επιβλητικό στο μεγαλύτερο λιμάνι της Βενεζουέλας, ανέφερε η υπηρεσία Τύπου του Βόρειου Στόλου.
«Ένα απόσπασμα πλοίων του Βόρειου Στόλου, αποτελούμενο από τη φρεγάτα Admiral Gorshkov και το μεσαίο δεξαμενόπλοιο Akademik Pashin, πραγματοποίησε επιχειρησιακή πορεία στο λιμάνι La Guaira στη Μπολιβαριανή Δημοκρατία της Βενεζουέλας. Η επιχείρηση θα διαρκέσει αρκετές ημέρες, μετά τις οποίες οι ναύτες του Βόρειου Στόλου θα συνεχίσουν να εκτελούν τα καθήκοντά τους στον Ατλαντικό Ωκεανό», τόνισαν σχετικά από το πολεμικό ναυτικό της Ρωσίας.
Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους, τα πληρώματα των ρωσικών πλοίων θα έχουν την ευκαιρία να ξεκουραστούν μετά την ολοκλήρωση των εργασιών του μεγάλου ταξιδιού και να εξοικειωθούν με τα τοπικά αξιοθέατα.
Επιπλέον, το γραφείο τύπου σημείωσε ότι το απόσπασμα του Βόρειου Στόλου, υπό την ηγεσία της φρεγάτας "Admiral of the Fleet of Admiral Gorshkov", ξεκίνησε άλλο ένα ταξίδι μεγάλων αποστάσεων στις 17 Μαΐου.
Οι κύριοι στόχοι του ταξιδιού είναι η επίδειξη της σημαίας και η διασφάλιση ναυτικής παρουσίας σε επιχειρησιακά σημαντικές περιοχές της απομακρυσμένης ωκεάνιας ζώνης.
Η φρεγάτα «Ναύαρχος του Στόλου της Σοβιετικής Ένωσης Gorshkov» είναι ένα σύγχρονο πλοίο-μεταφορέα πολλαπλών χρήσεων όπλων κατευθυνόμενων πυραύλων υψηλής ακρίβειας, σχεδιασμένο να επιλύει προβλήματα σε μακρινές θαλάσσιες και ωκεάνιες ζώνες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης