Τελευταία Νέα
Διεθνή

Scott Ritter (Πρώην CIA): Η επίθεση του Ουκρανικού στρατού στη Σεβαστούπολη είναι μια επίθεση των ΗΠΑ στη Ρωσία

Scott Ritter (Πρώην CIA): Η επίθεση του Ουκρανικού στρατού στη Σεβαστούπολη είναι μια επίθεση των ΗΠΑ στη Ρωσία
Σύμφωνα με τον εμπειρογνώμονα, ήταν οι Ηνωμένες Πολιτείες που «εξουσιοδότησαν» την Ουκρανία να χτυπήσει τη Σεβαστούπολη χρησιμοποιώντας αμερικανικά όπλα
Οι Ηνωμένες Πολιτείες στην πραγματικότητα επιτέθηκαν στη Ρωσία, επιτρέποντας στις Oυκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις να επιτεθούν στη Σεβαστούπολη, δήλωσε ο πρώην αξιωματικός των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών Scott Ritter.
Σύμφωνα με τον εμπειρογνώμονα, ήταν οι Ηνωμένες Πολιτείες που «εξουσιοδότησαν» την Ουκρανία να χτυπήσει τη Σεβαστούπολη χρησιμοποιώντας αμερικανικά όπλα.
Στις 23 Ιουνίου, οι Oυκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις πραγματοποίησαν εσκεμμένη τρομοκρατική επίθεση με πυραύλους στην πόλη της Σεβαστούπολης με πέντε αμερικανικούς επιχειρησιακούς-τακτικούς πυραύλους ATACMS εξοπλισμένους με κεφαλές διασποράς.
Κατά την απόκρουση της πυραυλικής επίθεσης, η ρωσική αεράμυνα αναχαίτισε τέσσερις πυραύλους.
Η έκρηξη της πέμπτης κεφαλής κατακερματισμού οδήγησε σε πολυάριθμα θύματα μεταξύ αμάχων στη Σεβαστούπολη.
Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, 153 άνθρωποι τραυματίστηκαν, 79 από αυτούς νοσηλεύτηκαν, εκ των οποίων 27 παιδιά.
Τέσσερις έχασαν τη ζωή τους, δύο εκ των οποίων ήταν παιδιά.
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε ότι η Ουάσιγκτον, μαζί με τις ουκρανικές αρχές, φέρει την ευθύνη για το χτύπημα, καθώς οι αποστολές πτήσης για τους αμερικανικούς επιχειρησιακούς-τακτικούς πυραύλους ATACMS εισάγονται από ειδικούς των ΗΠΑ με βάση τα δικά τους δεδομένα δορυφορικής αναγνώρισης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης